Sizin gibi milyonlarca genç var, milyonlarca işsiz var. Salgın döneminin de etkisiyle psikolojimiz de iyice bozuldu, bu bir gerçek. Öncelikle hayatta en zor durumlardan birisi yobaz, düşünmeyi ve tartışmayı bilmeyen, çocuğunun özgürlüklerini ve fikirlerini kendine göre şekillendiren bir aileye sahip olmak.
Meslek konusuna gelecek olursak, gelecek kaygısının ve eğitimin değersiz olmasının bir sebebi de siyasi durumlar. İfade özgürlüğü, eğitim, refah hiçbiri yok. Ben eğitim hayatınız konusunda tavsiye verebilecek bilgiye, tecrübeye sahip birisi değilim fakat şu anlık önünüzde başka bir fırsat yoksa okumak zorundasınız. Tabii asgari ücret ile çalışmayı, çok uzun saatler işte kalmayı göze alabiliyorsanız işte çalışabilirsiniz. Fakat her şeye rağmen en azından okul okumuş olmanız sizin yararınıza olacaktır. Belki bir yurt dışı imkanı elde edebilirsiniz.
Din konusuna gelecek olursak eğer herkesin kendi inancını yaşaması, kendi fikirlerini benimsemesi gerekir. Böyle bir durum kendi fikirlerini karşındakine empoze ederek yürümez. Yani siz ekonomik özgürlüğünüzü kazanana kadar ailenize boyun eğmek zorundasınız. Sizin adınıza çok üzüldüm, umarım ülkemizde bulunan bu çok yaygın ve çözülmesi gereken sorunlar bir an önce giderilir.