Bıktım bu şekilde yaşamaktan!

gLassef

Hectopat
Katılım
6 Mayıs 2020
Mesajlar
594
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İnşaat Mühendisi
Arkadaşlar 23 yaşında üniversite son sınıf mühendislik öğrencisiyim. Seneye uzadı okul ama konumuz bu değil. Her şeyi ayrıntısıyla anlatamam kimse de o kadar okumaz. Binde birini yazarak anlatmaya çalışacağım. Konu, aile içi sıkıntılar ve gelecek kaygısı. Annem, babam ve akrabalarım dindar insanlar. Bu kelimeyi onlara kullanmak istemezdim ama kullanmak zorundayım, çok yobaz insanlar maalesef. Benim herhangi bir dini görüşüm yok, tamamen hür fikrim ve iradem ile yaşamaya çalışıyorum. Gizli saklı, kaçarak dinsiz hayatımı yaşamaya çalışıyorum. Babam benim bu halimi bilse beni öldürür. Öldürmek kelimesini öylesine abartma olarak kullanmadım. Evet gerçekten öldürür. Psikopatların içinde yaşıyorum resmen. Babamla hiçbir şekilde iletişim kuramıyorum. Herhangi bir konu açmaya çalışsam direkt bağırarak karşılık veriyor ve beni susturuyor. Neticede 2 cümlenin ötesine geçemiyoruz. Her bilgiyi başkalarından öğreniyorum. Hayattaki en büyük düşmanım babammış gibi yaşıyorum resmen. Çok çok daha başka inanılmaz olaylar var da burada anlatamayacağım. Özet olarak ben bu evde nefes alamıyorum. İntihar etmek istiyorum artık. Evde hasta ablam var. O da bizim bu psikolojik sıkıntılarımızın büyük nedenlerinden biri. Bundan da bahsedeyim dedim. Şu anda okuduğum bölümden herhangi bir gelir elde edebileceğimi de düşünmüyorum. Gözüm tamamen dışarıda. İngilizcem iyi seviyede. Çöpçü de olsa ABD, Kanada artık neresi olursa bir yere atıp her şeyden kendimi kurtarmak istiyorum. Bana bir çıkış yolu gösterecek, fikir verecek arkadaşları alt tarafta bekliyorum.
 
Dostum benimde ailem dindar bir insan. Şu ana kadar hiç taviz vermedim din konusunda. Çünkü özgürlük benim. İster dinime uygun yaşarım, İster yaşamam.

Açık söylemek gerekirse bende Türkiye'de ki çoğu ailenin cahil olduğunu düşünüyorum. Çocuklarını dine yaklaştıracağız diye soğutuyorlar. Şahsen ben baba olsam çocuğumun kendi isteğiyle dine bağlı olmasını isterdim. Zorlama VB. yapmazdım.

Ben cahil adamım benden daha bilgili birileri illa ki güzel öneriler verecektir.

Allah sabır versin ne diyeyim..
 
Son düzenleme:
Dostum benim de ailem dindar bir insan. Şu ana kadar hiç taviz vermedim din konusunda. Çünkü özgürlük benim. İster dinime uygun yaşarım, ister yaşamam.

Açık söylemek gerekirse bende Türkiye'de ki çoğu ailenin cahil olduğunu düşünüyorum. Çocuklarını dine yaklaştıracağız diye soğutuyorlar. Şahsen ben baba olsam çocuğumun kendi isteğiyle dine bağlı olmasını isterdim. Zorlama VB. yapmazdım.

Allah sabır versin ne diyeyim.

Ben de. :(
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Amacınız iyi bir şey yurt dışı Türk gençlerinin en parlak geleceği. Ailenizin dini bildiğini pek düşünmüyorum. Dinde zorlama olmayacağını bilmeliler. Sizin dininiz kendinize, iyi bir yerde okuyor iseniz yurt dışında şirketlerde iş bulabilirsiniz. Hayatta başarılar.(ben de yurt dışına gitmeyi düşünüyorum. Belki Erasmus olur belki başka bir şekilde ama kesinlikle burada duramam. Durumum düzelince biraz riske girip ailemi de yanıma getirmeye çalışıcağım.)

Not: Taklidi iman ve tahkiki ıman'ı ailenize açıklayın ve tahkiki imana geçene kadar dinime karışmayın deyin ve kaynaklar ile destekleyin. Gerekirse eve cami hocası getirin. Anlatsın ailenize durumu bu işlem ailenizin baskısını bir nebze azaltabilir belki. @gLassef burayı yeni yazdım belki yardımı olur.
 
Sizin gibi milyonlarca genç var, milyonlarca işsiz var. Salgın döneminin de etkisiyle psikolojimiz de iyice bozuldu, bu bir gerçek. Öncelikle hayatta en zor durumlardan birisi yobaz, düşünmeyi ve tartışmayı bilmeyen, çocuğunun özgürlüklerini ve fikirlerini kendine göre şekillendiren bir aileye sahip olmak.

Meslek konusuna gelecek olursak, gelecek kaygısının ve eğitimin değersiz olmasının bir sebebi de siyasi durumlar. İfade özgürlüğü, eğitim, refah hiçbiri yok. Ben eğitim hayatınız konusunda tavsiye verebilecek bilgiye, tecrübeye sahip birisi değilim fakat şu anlık önünüzde başka bir fırsat yoksa okumak zorundasınız. Tabii asgari ücret ile çalışmayı, çok uzun saatler işte kalmayı göze alabiliyorsanız işte çalışabilirsiniz. Fakat her şeye rağmen en azından okul okumuş olmanız sizin yararınıza olacaktır. Belki bir yurt dışı imkanı elde edebilirsiniz.

Din konusuna gelecek olursak eğer herkesin kendi inancını yaşaması, kendi fikirlerini benimsemesi gerekir. Böyle bir durum kendi fikirlerini karşındakine empoze ederek yürümez. Yani siz ekonomik özgürlüğünüzü kazanana kadar ailenize boyun eğmek zorundasınız. Sizin adınıza çok üzüldüm, umarım ülkemizde bulunan bu çok yaygın ve çözülmesi gereken sorunlar bir an önce giderilir.
 
Aslında bu yaşananların din ile alakası yok da... Ailenin dini bilmedikleri kesin. Din, bu davranışların tam tersini söyler. Yine de bu yaşananları dine bağlamayın derim. Bu tamamen ailenin cahilliğiyle alakalı. Siz, bu konuda ailemi nasıl düzeltebilirim diye düşünmelisiniz. Konuya bakarsak aileniz bir ateş. Siz ise su olmalısınız ki o ateşi söndüresiniz. Düzeltmek istiyorsaniz sabırlı ve yumuşak konuşmak şart.
 
Hiç belli olmaz o iş bence, bunlar bölünerek çoğalıyor gibi sanki.
Yok be hocam. Doğru her vakit eninde sonunda gün yüzüne çıkacaktır. Bu ülke olmaz denilen bir sürü sorunu aştı zamanında, yine aşarız. Yeter ki doğru kadro olsun. İşini bilen, dürüst insanlar olsun. Her türlü hileye karşı halkımız gereken cevabı verir diye umut ediyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı