Bilek güreşinde güçlü vs güçsüz hook vs press vs top roll

388877

Hectopat
Makaleler
1
Vücut geliştirmenin yanında bilek de basıyorum. Zargana sayılırım. Clean bulk başladım birkaç gün oldu. Şimdi benim sınıfta ayıboğan elemanlar olduğu için dengim yok onları 1-2 ay sonra deleceğim zaten bu yoğun antrenman+beslenmeyle ama şu anda da onları maksimum zorlayacak teknik hangisidir?

Vücut geliştirmenin yanında bilek de basıyorum. Zargana sayılırım. Clean bulk başladım birkaç gün oldu. Şimdi benim sınıfta ayıboğan elemanlar olduğu için dengim yok onları 1-2 ay sonra deleceğim zaten bu yoğun antrenman+beslenmeyle ama şu anda da onları maksimum zorlayacak teknik hangisidir?
Kendine yakın tut, omuz ve elinin arasındaki mesafe büyüdükçe gücünün etkisi azalır.

Kendine yakın tut omuz ve elinin arasındaki mesafe büyüdükçe gücünün etkisi azalır.
Ben genelde şöyle yaparım kulağım hakemde veya başlatanda olur, o 1 saliselik zamanda başla dediği an rakip zaman bulamadan indiriyorum. O 1 saliselik zamanı tutturman lazım, anında yıkacaksın. Alıştırmalar yapabilirsin.

Kendine yakın tut omuz ve elinin arasındaki mesafe büyüdükçe gücünün etkisi azalır.

Ben genelde şöyle yaparım kulağım hakemde veya başlatanda olur, o 1 saliselik zamanda başla dediği an rakip zaman bulamadan indiriyorum. O 1 saliselik zamanı tutturman lazım, anında yıkacaksın. Alıştırmalar yapabilirsin.
Full kol, ön kol çalış, bileklerini güçlendir ama abartı ağırlıklar yapma, bileğini kırabilirsin. Güçlendikçe hissedeceksin, öyle öyle ağırlıkları arttırabilirsin. Öyle full kol çalışma ama full body de yap her yerin orantılı dolu gözüksün yoksa benim gibi kolun bacağından büyük olabilir. 😊👍

Son düzenleme:
Kendine yakın tut, omuz ve elinin arasındaki mesafe büyüdükçe gücünün etkisi azalır.

Ben genelde şöyle yaparım kulağım hakemde veya başlatan da olur, o 1 saliselik zamanda başla dediği an rakip zaman bulamadan indiriyorum. O 1 saliselik zamanı tutturman lazım, anında yıkacaksın. Alıştırmalar yapabilirsin.

Full kol, ön kol çalış, bileklerini güçlendir ama abartı ağırlıklar yapma, bileğini kırabilirsin. Güçlendikçe hissedeceksin, öyle öyle ağırlıkları arttırabilirsin. Öyle Full kol çalışma ama Full body de yap her yerin orantılı dolu gözüksün yoksa benim gibi kolun bacağından büyük olabilir. 😊👍

Eyvallah hocam bileğe biraz fazla odaklandığımı fark ettim yarından itibaren göğüs, karın bacak vs. de basmaya başlarım. Bugün benden +25 kg fazla olan elemanla yaptık çocuk bileği çok sağlam normalde ben sona dayandım deviremedi daha 1 haftalık antrenmanla :D 1-2 ay içinde hepsini dize getiririm Allah'ın izniyle :D tekrar teşekkürler tavsiyelerin için.

Eyvallah hocam bileğe biraz fazla odaklandığımı fark ettim yarından itibaren göğüs, karın bacak vs. de basmaya başlarım. Bugün benden +25 kg fazla olan elemanla yaptık çocuk bileği çok sağlam normalde ben sona dayandım deviremedi daha 1 haftalık antrenmanla :D 1-2 ay içinde hepsini dize getiririm Allah'ın izniyle :D tekrar teşekkürler tavsiyelerin için.
Rica ederim ne demek, istediğin konumda olursun İnşallah. Bilek güreşi antrenmanları falan izleyebilirsin YouTube'dan, bükmedir, çekiç taktiği falan filan, lastikle antrenman veya bilek güreşi masası veya benzeri şeylerde antrenman yapabilirsin, bu işte ustalaşmış Avrupa, dünya şampiyonlarını izle, Türk veya yabancı fark etmez yararı olur taktiklerini izlemekte. Kontrolsüzde yapmayın fazlada, kol açılarınıza falan dikkat edin sakat konumda olmasın yoksa biraz zorlamayla kırılır. Isınmadan sakın bilek güreşi yapmayın. İyi günler dilerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı