Bilek ve el nasıl büyütülür?

norahcV

Centipat
Daha fazla  
Yaşıtlarıma göre ellerim çok küçük olduğu için dalga konusu oluyorum. (16 yaşında yım kilom 60) Ellerimi en hızlı biçimde nasıl büyütebilirim? (Spora gidiyorum.)

Yaşıtlarıma göre ellerim çok küçük olduğu için dalga konusu oluyorum. (16 yaşında yım kilom 60) Ellerimi en hızlı biçimde nasıl büyütebilirim? (Spora gidiyorum.)
Küçük el iyidir, ne öyle kürek kadar eller falan. Benim de ellerim küçük, küçük el bana daha güzel geliyor.

Bileğini gerekli hareketleri yaparak kalınlaştırabilirsin ama elini büyütemezsin. Daha uzamak için yaşın var ilerde biraz daha büyüyecektir elinde.

Herhangi bir ekstremite ayrı olarak büyütülemez. Kemiklerin enine ve boyuna büyüme merkezleri vardır. Boyuna büyümeyi uzun kemiklerin Epifiz plağı kısmı sağlar. Bu yapılar ergenlik dönemi tamamlanınca kemikleşerek epifize katılır ve kemiklerin boyuna büyümesi durur. İzole olarak el büyütülemez. Boyuna uzama dönemi içinde genetik yapınıza göre tüm vücudunuzdaki uzun kemiklerle beraber oransal olarak onlar da büyür. Kemiklerin enine büyümesini sağlayan merkez ise diafiz kısmıdır. Kemiklere artan oranda kuvvet uygulandığında bu kemikler bu kuvvete karşı enine büyüme cevabı oluşturur. Örneğin fitness. Spor yapmak kemiklerinizin boyuna uzamasına bir katkı sağlamaz ama enine büyümede katkı sağlar. Bu sayede daha kuvvetli daha az kırılgan sağlam kemikleriniz olur. Genetik olarak elleriniz oransal olarak küçük olabilir ve bunu değiştiremezsiniz. Bununla barışıp işlevine odaklanın.

sağolun hocam

Bilek kası geliştiren, sıkma aleti vardı o elleri de büyütüyor.

Elin boyunu büyütemezsiniz. Kas hipertrofisi yani kasın enine kesit alanının büyütülmesi ile el uzamaz. Bilekteki büyüme algısının nedeni fleksör ve ekstansör kompartmanlardaki kasların enine kesit alanının büyümesi yüzündendir. Bilek kalınlığınız artar ama karpal kemikleriniz uzamaz. Kalınlaşma ayrı şey, uzama ayrı şey. Söylediğiniz şey bilimsel olarak tamamen yanlıştır.

Siz teorik olarak "büyümeyi" kalınlaşmaya mı, uzamaya mı bağlıyorsunuz bilmiyorum fakat ortalama bir insana göre ellerine daha çok kan pompalanan insanların damarları genişliyor, kasları genişliyor. Bu arkadaşın da sorusunun kemik büyümesiyle ilgili olduğunu sanmıyorum. Ha siz o şekilde anlamışsanız, bence sorun sizde. Spor örneği vermişsiniz bu en basit örnek veya bir fırıncının eline baktığınızda da bahsettiğim örneği görürsünüz. Keza madem bilimsel konuşuyoruz fakat mutasyondan, genlerden de bir habersiniz sanırım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu kişi akromegali hastası değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…