Bilgi işlem hakkında merak ettiklerim

448634

Hectopat
Merhaba internet ve ağ teknolojileri okuyorum. Bu yaz tatilinde Habertürk bilgi işlemde çalışmaya başlayacağım. Uzun bir süre çalışmayı düşünüyorum.

Öncelikle kendimi network alanında geliştirmek istediğimi belirteyim yani o kısımlarda çalışmak istiyorum ilerleyen zamanlarda kendimi o tarafa doğru kaydırma imkanım var mı bilgi işlemde?

Nasıl bir çalışma temposu var, zor mu, neler yapılıyor gibi biraz bilenlerden çalışanlardan bilgi almak istedim.

Şimdiden teşekkürler.

Sakarya Adapazarı MYO mu okuyorsun hocam?

Soruna gelecek olursak Bilgi İşlem genel olarak help desk (yardım masası) ve Sistem Destek (sunucular) olarak 2'ye ayrılıyor. Sen de büyük ihtimalle help desk olarak başlarsın. Neler yapılıyor Help Desk bölümünde? Son kullanıcıların sorunlarını çözüyorsun. Mesela Ofis programım açılmıyor hata veriyor, internete çıkamıyorum, bilgisayarıma yüklenmesini istediğim programlar var gibi gibi genel olarak BT alanındaki sorunlar. Help Desk'te yeteri kadar piştikten sonra artık Windows client (Windows 10, 11 gibi) makineleri az çok tanımış olacaksın. Bir sonraki hedefin sunucuların kurulumunu yapmak, yönetimini yapmak, yedekleme işlemlerini yapmak gibi şeyler olmalı. Help Desk'te takılı kalmamalısın çünkü hem maaş seviyesi düşük hem de son kullanıcılarla uğraşmaktan bir süre bıkkınlık gelecektir.

Senin aklına takılan soru varsa onları cevaplayabilirim.

Sakarya adapazarı MYO mu okuyorsun hocam?

Soruna gelecek olursak bilgi işlem genel olarak help desk (yardım masası) ve sistem destek (sunucular) olarak 2'ye ayrılıyor. Sen de büyük ihtimalle help desk olarak başlarsın. Neler yapılıyor help desk bölümünde? Son kullanıcıların sorunlarını çözüyorsun. Mesela ofis programım açılmıyor hata veriyor, internete çıkamıyorum, bilgisayarıma yüklenmesini istediğim programlar var gibi gibi genel olarak BT alanındaki sorunlar. Help Desk'te yeteri kadar piştikten sonra artık Windows Client (Windows 10, 11 gibi) makineleri az çok tanımış olacaksın. Bir sonraki hedefin sunucuların kurulumunu yapmak, yönetimini yapmak, yedekleme işlemlerini yapmak gibi şeyler olmalı. Help Desk'te takılı kalmamalısın çünkü hem maaş seviyesi düşük hem de son kullanıcılarla uğraşmaktan bir süre bıkkınlık gelecektir.

Senin aklına takılan soru varsa onları cevaplayabilirim.

İstanbul topkapı üniversitesinde okuyorum. Öncelikle teşekkürler biraz soru komik gelebilir fakat çok merak ediyorum daha önce hiç iş hayatım olmadı. Bir süre help desk olarak çalıştıktan sonra mesela benimmi adım atmam lazım sunucu tarafına geçmem için yoksa böyle olaylar kendiliğinden mi oluyor çünkü gerçekten network tarafını çok istiyorum.

İstanbul topkapı üniversitesinde okuyorum. Öncelikle teşekkürler biraz soru komik gelebilir fakat çok merak ediyorum daha önce hiç iş hayatım olmadı. Bir süre help desk olarak çalıştıktan sonra mesela benimmi adım atmam lazım sunucu tarafına geçmem için yoksa böyle olaylar kendiliğinden mi oluyor çünkü gerçekten network tarafını çok istiyorum.
Komik gelmiyor hocam bilmediğin için sorman gayet normal. İstediğini sorabilirsin.

Şimdi Help Desk bölümünde yeteri kadar pişip pişmediğini az çok anlarsın. Mesela bir zamandan sonra client makinelerde gelen her sorunu problemi en kısa sürede yardım almadan çözüyorsan, donanım konusunda da aynı şekilde yapabiliyorsan pişmiş oluyorsun. Sistem Destek bölümüne geçme konusunda ise o biraz çalıştığın yerdeki bölüm şefin veya müdürünle alakalı bir şey. Sen Help Desk bölümünde piştikten sonra hafiften şefine olayı çıtlatırsın o da sendeki ışığı gördüyse ufaktan sana Sistem Destek tarafında fırsat verebilir veya vermeyebilir de. Dediğim gibi biraz senin bağlı olduğun kişi ile alakalı. Şans diyebiliriz. Umarım Habertürk'teki bölüm şefin sendeki ışığı görür ve seni stajdan kadroya geçirir. Medya ve basın organında çalışmak sana bayağı tecrübe katar.

Komik gelmiyor hocam bilmediğin için sorman gayet normal. İstediğini sorabilirsin.

Şimdi Help Desk bölümünde yeteri kadar pişip pişmediğini az çok anlarsın. Mesela bir zamandan sonra client makinelerde gelen her sorunu problemi en kısa sürede yardım almadan çözüyorsan, donanım konusunda da aynı şekilde yapabiliyorsan pişmiş oluyorsun. Sistem Destek bölümüne geçme konusunda ise o biraz çalıştığın yerdeki bölüm şefin veya müdürünle alakalı bir şey. Sen Help Desk bölümünde piştikten sonra hafiften şefine olayı çıtlatırsın o da sendeki ışığı gördüyse ufaktan sana Sistem Destek tarafında fırsat verebilir veya vermeyebilir de. Dediğim gibi biraz senin bağlı olduğun kişi ile alakalı. Şans diyebiliriz. Umarım Habertürk'teki bölüm şefin sendeki ışığı görür ve seni stajdan kadroya geçirir. Medya ve basın organında çalışmak sana bayağı tecrübe katar.
Çok teşekkür ederim biraz olsun kafam rahatladı :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı