Bilgi verici bir kitap yazmak için yapay zeka önerisi

crexxy

Centipat
Daha fazla  
Merhaba bana bilgi verici bir kitap yazmam için gerekli bir yapay zeka lazım. ChatGPT kullanıyorum fakat çok kısa olarak yazıyor. Kitabımın içerik kısmı hazır, alt başlıkları vs. hazır sadece alt başlığımı veya konu başlığını vererek bana gerekli bilgileri kitap okuyucusuna vererek ilerleyen yapay zeka ve yapay zekalar lazım bildiğiniz var mı?

Merhaba. Bilgi vericiden kastın akademik bir yazı için midir? Yoksa Gençlik Serisi olarak anılan türlerden mi? (Yanlış anlamanı istemem, 20 yıldır Roman yazmaktayım, türünü bilmek istedim.)

Eğer Yapay Zeka ile kitap yazmak gibi bir düşüncen varsa zaten bu tür uygulamalar kısa yazı üretir. Sana nasihat veren yaşlı amca gibi düşünmelisin. Uzun yazılar için ya ciddi para vermen gerekir bu tür uygulamalara. Ki eğitmek için de zaman harcayacağını unutmamalısın.

Eğer sıkıştığın bir yer varsa bilgi paylaşımı ile yolunu açmana yardımcı olabilirim. Bunu kesinlikle yanlış anlamanı istemem: Armut Piş Ağızıma Düş mantığı ile yazmayı düşünüyorsan Watpad sitesindeki ergenlerden farkın kalmaz.

Naçizane önerim, araştır, oku ve kendini geliştirerek eksikliğini giderip yazmaya devam et.
Elbette ki zorluk yaşayacaksın ama vazgeçme.
Dediğim gibi yardım etmek isterim. İletişime geçebilirsin.

Aslında ben bir yazar değilim ama değerli bir abim istedi ben de açıkçası çok uzun sürmez diye kabul ettim. Yazacağım yazı insanların hayatını kolaylaştıracak icatlar gibi düşünebiliriz. Bunun hakkında bilgi veren bir insanlara yardımcı kitap oluşturmak istiyorum zaten geriye kalanını o halledecek benim sadece yazıyı yazdırıp, bu aldığı yazıların kaynakçalarını belirtmesi şeklinde ilerlemek.

Aslında ben bir yazar değilim ama değerli bir abim istedi ben de açıkçası çok uzun sürmez diye kabul ettim. Yazacağım yazı insanların hayatını kolaylaştıracak icatlar gibi düşünebiliriz. Bunun hakkında bilgi veren bir insanlara yardımcı kitap oluşturmak istiyorum zaten geriye kalanını o halledecek benim sadece yazıyı yazdırıp, bu aldığı yazıların kaynakçalarını belirtmesi şeklinde ilerlemek.

Anladığım kadarıyla, Tez veya Proje Ödevi yapmaya çalışıyor. Bunu yapay zeka ile bitiremezsin. Mutlaka konu hakkında bilgi sahibi olman lazım. Ayrıca Referans belirtmelisin. Bunu da kitap ve kaynakları okumdan gösteremezsin.

Yapay Zeka ile bu 'Ödev'i teslim edersen kesinlikle belli olur. Makine yazısı ile insan yazısı belli oluyor. Başı yanar.

Mecbur okuyacaksın, araştıracaksın.
Bu konuda sana kimse yardımcı olamaz.

Anladığım kadarıyla, tez veya proje ödevi yapmaya çalışıyor. Bunu yapay zeka ile bitiremezsin. Mutlaka konu hakkında bilgi sahibi olman lazım. Ayrıca referans belirtmelisin. Bunu da kitap ve kaynakları okumdan gösteremezsin.

Yapay zeka ile bu 'ödev'i teslim edersen kesinlikle belli olur. Makine yazısı ile insan yazısı belli oluyor. Başı yanar.

Mecbur okuyacaksın, araştıracaksın.
Bu konuda sana kimse yardımcı olamaz.

Yok zaten bana bunu söyleyen kişi yapay zeka ile yapmamı istedi yapay zeka kaynakça da belirtiyor o yönden sıkıntı yok sadece işleri biraz daha hızlandırmak için kitap yazma odaklı bir yapay zeka aramıştım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı