RX 5600 XT, 2060 Super performansında bir kart. 5500 XT, DX12 Performansı ve VRAM fazlası ile 1650 Super önüne zaten geçmiş oluyor. Eline sağlık, ama konu açmanıza bile gerek yoktu.
5600XT'yi orada ne için söylediğimi bir daha okursanız sevinirim. Ayrıca forumlarda herkes konu açıyor. 5500XT alınır mı? Diye bunun önüne geçmek istedim. Herkesin sizin benim gibi bilgisi yok malesef ayrıca çoğu kişi 5500XT yerine 1650S al daha iyi diyorlar. Bu konunun açılma sebebi öyle kişilere hitaben yinede teşekkür ederim.
Konu düzenlemeyi kapalı sanırım zaten 1 saat ceza verdi "da"yı ayrı yazmadım diye.d ama yorumları okuyan arkadaşlar görecektir teşekkür ederim.Sapphire Pulse RX 5500XT 8GB kullanıcısı olarak en çok konuştuğum şeylerden birisiydi. Ancak paylaştığın video çok eski 5500XT'yi referans alırken özellikle Mart ayı ve sonrasındaki driverlar ile yapılan benchmarkları paylaşman daha iyi olur. Veya güç tüketiminin göründüğü böyle videolar gibi. 8GB versiyonu 1650 Super yerine 1660'ın dengi bir kart. 4GB versiyonu için kesin bir şey demek yanlış olur.
Bu kart ilk çıktığındaki driverlar ile RX 590'ın gerisinde kalırken şimdi önüne bile geçiyor örneğin.
Ek olarak burada olduğu gibi RX 5500XT 8GB'ın 4GB'a oranla bazı oyunlarda %20'lere varan performans farkı olduğunu görüyoruz.
AMD: "Ekran Kartlarında 4 GB VRAM Artık Yetersiz"
AMD, yaptıÄı bir karÅılaÅtırma ile VRAM'in üst seviye oyunlarda ne derece önemli olduÄunun üzerinde durdu. BildiÄiniz üzere RDNA 2 destekli Radeon RXwww.technopat.net
Eğer yardımı olursa konunu düzenleyebilirsin
Tamamen kendi fikirlerim ve genelde fikirlerimi beğenirimeğer kararsızsanız ve bunu okuyup bu size yardımcı olduysa ne mutlu bana. demilato sunar:
Eki Görüntüle 586661
Forumlarda görüyorum ve gerçekten bilgisiz arkadaşlara daha bilgisiz arkadaşların yardımcı olmasıyla RX 5500 XT alınmaz gibi bir yargı çıkıyor. Neden? Gibi bir soru sorduğunuzda da:
-yha moruk 1660S var o kim ki yaa
Gibi saçma sapan bir cevap alıyorsunuz. Öyle ki bu lafı söyleyen insanlar 400-500 lira gibi paraları küçük görüyor. Belirtmek isterim neredeyse bir PSU parası. Bu konuyu okuduktan sonra o arkadaşlar bir daha konuşmaz umarım.
Şimdi bilmenizi isterim ki RX 5500XT 1660S'e rakip olarak değil 1650S'e rakip olarak geldi. ayrıca 2500TL verip 1660S almak yerine indirimlerden 2000TL'ye 5600XT alırlar oraya ayrı bir konuda değinirim.
Eki Görüntüle 586662
Eki Görüntüle 586663
Eki Görüntüle 586664
Eki Görüntüle 586666
RX 5500 XT 1650S'i 5-10 FPS arası geçtiğini görebilirsiniz. bazı oyunlarda 1650S geçse de bunu da oyunların genelde NVIDIA tabanlı yaptığından geçtiğini düşünüyorum.
İnternette 1650S'in fiyatlarına baktığımda 1600TL'den aşağısını görmedim. RX 5500 XT'nin fiyatları ise 1700 civarlarında tabii marka modele göre bu rakamlar çok değişiyor söylemek lazım. Herkesin bildiğine eminim. İncehesap gibi sitelerde böyle ürünler habire indirime düşüyor. Ve gerçekten bayağı bir indirim oluyor. Mesela MSI 5500XT'yi 1600TL'ye almıştım. İndirimden kastım Gaming gecesi yani:
Bknz.
Şimdi insanların genelde NVIDIA tercih etme sebebi sunduğu özellikler ve bazı oyunlarda onun özelliğini desteklemesi ya da tasarımcılar genelde hep NVIDIA bazlı tercih eder çünkü CUDA kullanıyorlar(After Effects vs.).
Ayrıca değinmek isterim ki RX 5500 XT, RX 580'ın yenilenmiş ve güncel halidir. Gelin biraz bunun hakkında konuşalım. RX 580'ın internetteki fiyatı 1600-1700 civarlarında ee? Bu fiyata 5500XT varken onu almak ne kadar mantıklı diye sorması lazım insanın bir kendine ayrıca testlerde de RX 5500 XT'nin RX 580'ın içinden geçtiğini görebiliriz.
İyi forumlar efendim. demilato sundu.
Eki Görüntüle 586669
Kino adlı arkadaşımızın attığı videoyu izleyin driver sorunları düzeltilmiş. Ve dediği gibi eski testi paylaşmışım.Sunduğun 1650S 4GB ile RX 5500XT testinde 5 oyunda 1650S daha iyiyken diğer 5 oyunda 5500XT daha iyi. Burada herhangi bir üstünlük ve 5-10FPS fazla alma durumu yok. Tamam 5500XT de alınır ama 1650S modeli gömmeye de gerek yok
Bu kısma katılmıyorum çünkü arada verdiğiniz fiyat farkına yazılım(Düzgün ve stabil bir sürücü.) alıyorsunuz, malum profesyonel yazılımlar NVIDIA kartlar ve sürücüleri ile çok daha verimli çalışıyor. Ayrıca bir PSU parası 700TL ama siz bilirsiniz ben olsam neredeyse demezdim.400-500 lira gibi paraları küçük görüyor. Belirtmek isterim neredeyse bir PSU parası.
İnternette 1650S'in fiyatlarına baktığımda 1600TL'den aşağısını görmedim. RX 5500 XT'nin fiyatları ise 1700 civarlarında tabii marka modele göre bu rakamlar çok değişiyor söylemek lazım. Herkesin bildiğine eminim. İncehesap gibi sitelerde böyle ürünler habire indirime düşüyor. Ve gerçekten bayağı bir indirim oluyor. Mesela MSI 5500XT'yi 1600TL'ye almıştım. İndirimden kastım Gaming gecesi yani:
2500TL verip 1660S almak
Bu kısma katılmıyorum çünkü arada verdiğiniz fiyat farkına yazılım(Düzgün ve stabil bir sürücü.) alıyorsunuz, malum profesyonel yazılımlar NVIDIA kartlar ve sürücüleri ile çok daha verimli çalışıyor. Ayrıca bir PSU parası 700TL ama siz bilirsiniz ben olsam neredeyse demezdim.