[Bilgilendirme] RX 5500 XT alınır mı?

Nvidia sürücülerinde çoğu kart ilk günden itibaren tam performanslı ve sorunsuz çalışır bu bir gerçek. AMD tarafı burada biraz daha zayıf...
Hala profesyonel yazılımlar kısmına değinmemişsiniz, NVIDIA Studio sürücüleri gibi bir sürü içerik üreticilerinin işine yarayan özellikleri var NVIDIA'nın. Ayrıca içerik üreticilerin kullandığı yazılımların çoğu da ya sadece NVIDIA kartlarla çalışıyor ya da NVIDIA kartlar ile daha optimize çalışıyor çünkü NVIDIA bu firmalar ile iş birliği içinde sürücülerini geliştiriyor. Yani yazılım konusunda NVIDIA havada karada alır. Siz sadece işin oyun kısmını düşünerek AMD diyorsunuz.

Hala profesyonel yazılımlar kısmına değinmemişsiniz, NVIDIA Studio sürücüleri gibi bir sürü içerik üreticilerinin işine yarayan özellikleri var NVIDIA'nın. Ayrıca içerik üreticilerin kullandığı yazılımların çoğu da ya sadece NVIDIA kartlarla çalışıyor ya da NVIDIA kartlar ile daha optimize çalışıyor çünkü NVIDIA bu firmalar ile iş birliği içinde sürücülerini geliştiriyor. Yani yazılım konusunda NVIDIA havada karada alır. Siz sadece işin oyun kısmını düşünerek AMD diyorsunuz.

Tamam da aksini söylemedim zaten. Driver konusunda kısaca geçtim orayı. Marka övme/yerme yerine genel yazmayı tercih ediyorum.

Yüzde 134 VRAM kullanımıyla RX 5500XTTABiki bol droplu yıllar dilerim alanlara PUBG 1080P oyun deneyimi düşük ayarlarda 140 FPS değerinden 38'e anlık düşüş oyun açmasanda yüzde 84 civari VRAM kullanımı oluyor çözümde oyunu Online oyunu kapatıp bilgisayarı resetlemek. Bir an 90'ların sonundaki sistemlere döndüm.

Son düzenleme:
Alınır ancak bir AMD ekran kartı sahibi olarak (RX 5700 XT) bir daha AMD kart alırken 40 kere düşüneceğim. Aldığımdan beri sürekli mavi ekranlarla karşılaştım. Ani siyah ekranlar ve yeniden başlamalar da oluyordu tabii. Diyeceğim şu ki, kartımda bir sorun yok ama sanıyorum bu kartlar bazı spesifik sistemlerde çok daha fazla sorun çıkartıyorlar. Eğer mümkünse NVIDIA'ya yönelin. En azından başınız ağrımayacaktır. AMD henüz sürücülerini düzeltebilmiş değil.

Tamamen kendi fikirlerim ve genelde fikirlerimi beğenirim :D eğer kararsızsanız ve bunu okuyup bu size yardımcı olduysa ne mutlu bana. demilato sunar:

Eki Görüntüle 586661

Forumlarda görüyorum ve gerçekten bilgisiz arkadaşlara daha bilgisiz arkadaşların yardımcı olmasıyla RX 5500 XT alınmaz gibi bir yargı çıkıyor. Neden? Gibi bir soru sorduğunuzda da:
-yha moruk 1660S var o kim ki yahu
Gibi saçma sapan bir cevap alıyorsunuz. Öyle ki bu lafı söyleyen insanlar 400-500 lira gibi paraları küçük görüyor. Belirtmek isterim neredeyse bir PSU parası. bu konuyu okuduktan sonra o arkadaşlar bir daha konuşmaz umarım.

Şimdi bilmenizi isterim ki RX 5500XT 1660S'e rakip olarak değil 1650S'e rakip olarak geldi. ayrıca 2500TL verip 1660S almak yerine indirimlerden 2000TL'ye 5600XT alırlar oraya ayrı bir konuda değinirim.

Eki Görüntüle 586662

Eki Görüntüle 586663

Eki Görüntüle 586664

Eki Görüntüle 586666

RX 5500 XT 1650S'i 5-10 FPS arası geçtiğini görebilirsiniz. bazı oyunlarda 1650S geçse de bunu da oyunların genelde NVIDIA tabanlı yaptığından geçtiğini düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İnternette 1650S'in fiyatlarına baktığımda 1600TL'den aşağısını görmedim. RX 5500 XT'nin fiyatları ise 1700 civarlarında tabii marka modele göre bu rakamlar çok değişiyor söylemek lazım. Herkesin bildiğine eminim. İncehesap gibi sitelerde böyle ürünler ha bire indirime düşüyor. Ve gerçekten bayağı bir indirim oluyor. Mesela MSI 5500XT'yi 1600TL'ye almıştım. İndirimden kastım Gaming gecesi yani:
Bknz.
Şimdi insanların genelde NVIDIA tercih etme sebebi sunduğu özellikler ve bazı oyunlarda onun özelliğini desteklemesi ya da tasarımcılar genelde hep NVIDIA bazlı tercih eder çünkü CUDA kullanıyorlar(After Effects vs.).
Ayrıca değinmek isterim ki RX 5500 XT, RX 580'ın yenilenmiş ve güncel halidir. Gelin biraz bunun hakkında konuşalım. RX 580'ın internetteki fiyatı 1600-1700 civarlarında ee? Bu fiyata 5500XT varken onu almak ne kadar mantıklı diye sorması lazım insanın bir kendine ayrıca testlerde de RX 5500 XT'nin RX 580'ın içinden geçtiğini görebiliriz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İyi forumlar efendim. demilato sundu.

Eki Görüntüle 586669

Hocam 5500XT 1650 Super'in içinden geçen bir kart. Daha çok 1660'ın rakibi desek daha doğru olur. Fiyatları neredeyse aynı :D.
Hocam 5500XT 1650 Super'in içinden geçen bir kart. Daha çok 1660'ın rakibi desek daha doğru olur. Fiyatları neredeyse aynı :D.

Biliyorsunuz ki AMD sürücülere NVIDIA kadar önem vermez. Biraz dişinizi sıkın bu kart RX 590 ayarına gelecektir.

ço
Tamamen kendi fikirlerim ve genelde fikirlerimi beğenirim :D eğer kararsızsanız ve bunu okuyup bu size yardımcı olduysa ne mutlu bana. demilato sunar:

Eki Görüntüle 586661

Forumlarda görüyorum ve gerçekten bilgisiz arkadaşlara daha bilgisiz arkadaşların yardımcı olmasıyla RX 5500 XT alınmaz gibi bir yargı çıkıyor. Neden? Gibi bir soru sorduğunuzda da:
-yha moruk 1660S var o kim ki yaa
Gibi saçma sapan bir cevap alıyorsunuz. Öyle ki bu lafı söyleyen insanlar 400-500 lira gibi paraları küçük görüyor. Belirtmek isterim neredeyse bir PSU parası. Bu konuyu okuduktan sonra o arkadaşlar bir daha konuşmaz umarım.

Şimdi bilmenizi isterim ki RX 5500XT 1660S'e rakip olarak değil 1650S'e rakip olarak geldi. ayrıca 2500TL verip 1660S almak yerine indirimlerden 2000TL'ye 5600XT alırlar oraya ayrı bir konuda değinirim.

Eki Görüntüle 586662

Eki Görüntüle 586663

Eki Görüntüle 586664

Eki Görüntüle 586666

RX 5500 XT 1650S'i 5-10 FPS arası geçtiğini görebilirsiniz. bazı oyunlarda 1650S geçse de bunu da oyunların genelde NVIDIA tabanlı yaptığından geçtiğini düşünüyorum.

İnternette 1650S'in fiyatlarına baktığımda 1600TL'den aşağısını görmedim. RX 5500 XT'nin fiyatları ise 1700 civarlarında tabii marka modele göre bu rakamlar çok değişiyor söylemek lazım. Herkesin bildiğine eminim. İncehesap gibi sitelerde böyle ürünler habire indirime düşüyor. Ve gerçekten bayağı bir indirim oluyor. Mesela MSI 5500XT'yi 1600TL'ye almıştım. İndirimden kastım Gaming gecesi yani:
Bknz.
Şimdi insanların genelde NVIDIA tercih etme sebebi sunduğu özellikler ve bazı oyunlarda onun özelliğini desteklemesi ya da tasarımcılar genelde hep NVIDIA bazlı tercih eder çünkü CUDA kullanıyorlar(After Effects vs.).
Ayrıca değinmek isterim ki RX 5500 XT, RX 580'ın yenilenmiş ve güncel halidir. Gelin biraz bunun hakkında konuşalım. RX 580'ın internetteki fiyatı 1600-1700 civarlarında ee? Bu fiyata 5500XT varken onu almak ne kadar mantıklı diye sorması lazım insanın bir kendine ayrıca testlerde de RX 5500 XT'nin RX 580'ın içinden geçtiğini görebiliriz.

İyi forumlar efendim. demilato sundu.

Eki Görüntüle 586669

k güzel bir konu ama merak ettiğim bu kadar insan 5500 XT den şikayetçi yazılım sorunları yüzünden bende 1650 s ve 5500 arasındayım

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı