Bilgisayar 10 dakikada açılıyor

heraksos

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, dün SAMSUNG SSD 840 EVO 120 GB diskime indirme yaptıktan sonra bilgisayarımı kapattım daha sonra açtığımda EFİ Shell Version 2.31 hatasıyla karşılaştım. Bios pilini çıkartıp taksamda biosta bir çok değişiklik yapsamda sorun çözülmedi. Ben de çözüm olarak Windows 8.1 format attım. Sorunum düzeldi fakat AHCİ modda kurmama rağmen SSD'ye kurmama rağmen Windows logosunda 10 dakika kalıyor bilgisayarım. Ek olarak SSD'yi HD Tune programıyla taradım hiçbir sorun çıkmadı, yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Problemimi formatla ve bios reset ile düzelttim şimdiki sorunum bilgisayarın çok geç açılması. Acaba bir daha format atsam mı ?

Problemimi formatla ve bios reset ile düzelttim şimdiki sorunum bilgisayarın çok geç açılması. Acaba bir daha format atsam mı ?
Öncelikle UEFİ kurulummu yaptık? Sistem özellikleri neler? Ne kurdunuz? Açılma süresinden kasıt siyah ekran mı Windows ekranı mı? Soruları cevaplarsanız daha çok fikir üretebilirim.

bence ilk olarak güncel değilse SSD sürücülerini güncellemelisin. Samsung'un bu iş için bir toolu olması lazım. Hatta herkes çok met ediyordu. Sorununu düzeltmesse secure erase yap ama bunlar araştırma sonucu elde edilmiş bilgi değil. Benim başıma gelse ne yaparım onu söylüyorum. Ama sorun erişim süresinde gibi gözüküyor. Mesela oyunların yükleme sahnelerinde de olduğundan geç mi cevap veriyor ssd ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı