Bilgisayar 5 saniye takılıp mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

GremoryRias

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS B550M-A ( WI-FI ) AMD RYZEN 5 4650G KINGSTON HYPERX 8 GB 3200MHZ
Meslek
Öğrenci
RAM
Patriot Viper Steel Series 8x2 3600MHz CL18
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus
Ekran kartı
Sapphire Radeon RX6600
Anakart
ASUS B550M-A ( Wİ-Fİ )
İşlemci
AMD Ryzen 5 PRO 4650G
Arkadaşlar merhaba sistemde normal Instagram veya oyun açık iken rastgele bir zamanda Instagram da storylere bakarken yukleniyorda takiliyor ve 5 saniye sonra sistem mavi ekran veriyor. Bu herhangi bir zaman veya oyunda olabiliyor.

Minidump dosyası paylasacaktim fakat mavi ekran 0.5 saniye ekranda kalıp sistem kendisini yeniden baslatiliyor anladigim kadariyla sistem bu yuzden minidump dosyasi vermiyor.

Memtest86 ile RAM'leri test ettim, testi basariyla gecti.

RAM'leri İncehesap'tan Gaming gecesi kampanyasindan almistim ve RAM'lerin kozmetiginde ve kutusundaki kozmetiginde bir sorun gorunmuyordu.

Ekran kartı sürücüm: 23. 10.1

Son düzenleyen: Moderatör:
Durdurma Koduna bakmaya çalışın bari de sorunu anlamamıza yardımcı olsun.

Tamamdır. Tekrar mavi ekran alana kadar telefondan monitörü kaydedeceğim. Hata mesajı alırsam paylaşırım

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Anlamış değilim oyun bile bozuldu. Ayrıca bir keresinde mavi ekran yediğimde League Of Legends'ta tüm oyun ayarlarım sıfırlanmıştı.

Son düzenleme:
Hata koduyla ilgili Microsoft donanımsal sorun diyor ama nerede olduğunu bilmiyoruz. Bu sıkıntılı bir mavi ekran kodu maalesef ki. Genelde PCI Express error olarak belirir. Bu bağlantıya göre işlemci SSD ya da ekran kartında sorun olabilir. Sadece bunlardan dolayı da olmadığını bil, sadece tahmin yürütüyorum.

Herhangi bir OC varsa kapat, sonra test et. Eğer OC yoksa da İşlemci için Prime95 testi. Ekran kartı için FurMark testi yap. SSD sağlığını da paylaş varsa Firmware Update yap.

Olay raporlarını da at : Rehber: Olay Görüntüleyicisi Raporu Almak

Hocam ben BitLocker'dan dolayı olduğunu düşünüyorum çünkü oyuna girdiğimde SSD'nin %100 kullanıma sahip olması garibime gitti bu yüzden BitLocker kapatıp tekardan deneyeceğim.

Hocam ben BitLocker'dan dolayı olduğunu düşünüyorum çünkü oyuna girdiğimde SSD'nin %100 kullanıma sahip olması garibime gitti bu yüzden BitLocker kapatıp tekardan deneyeceğim.

Olabilir, deneyebilirsin. Farklı bir konuda Custom Windows yüzünden oluyordu bu hata mesela. Dediğim testlerin sonuçlarını da at yine de.

Olabilir, deneyebilirsin. Farklı bir konuda Custom Windows yüzünden oluyordu bu hata mesela. Dediğim testlerin sonuçlarını da at yine de.
Tamamdır. Bu arada hangi olay kategorisinden atayım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…