Bilgisayar 5 saniye takılıp mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

GremoryRias

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS B550M-A ( WI-FI ) AMD RYZEN 5 4650G KINGSTON HYPERX 8 GB 3200MHZ
Meslek
Öğrenci
RAM
Patriot Viper Steel Series 8x2 3600MHz CL18
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus
Ekran kartı
Sapphire Radeon RX6600
Anakart
ASUS B550M-A ( Wİ-Fİ )
İşlemci
AMD Ryzen 5 PRO 4650G
Arkadaşlar merhaba sistemde normal Instagram veya oyun açık iken rastgele bir zamanda Instagram da storylere bakarken yukleniyorda takiliyor ve 5 saniye sonra sistem mavi ekran veriyor. Bu herhangi bir zaman veya oyunda olabiliyor.

Minidump dosyası paylasacaktim fakat mavi ekran 0.5 saniye ekranda kalıp sistem kendisini yeniden baslatiliyor anladigim kadariyla sistem bu yuzden minidump dosyasi vermiyor.

Memtest86 ile RAM'leri test ettim, testi basariyla gecti.

RAM'leri İncehesap'tan Gaming gecesi kampanyasindan almistim ve RAM'lerin kozmetiginde ve kutusundaki kozmetiginde bir sorun gorunmuyordu.

Ekran kartı sürücüm: 23. 10.1

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahmin ettiğim gibi disk hatası var raporlarda. Ama sayısı fazla değil, sanal bir disk kullanıyor musun?

Rich (BB code):
Sayfalama işlemi sırasında \Device\Harddisk1\DR1 aygıtında bir hata algılandı.
1697634691528.png

Hayır. Sistemde sadece 970 EVO Plus var. Sanal disk vs. kullanmıyorum.

Tahmin ettiğim gibi disk hatası var raporlarda. Ama sayısı fazla değil, sanal bir disk kullanıyor musun?

Rich (BB code):
Sayfalama işlemi sırasında \Device\Harddisk1\DR1 aygıtında bir hata algılandı.
Hocam bir de sistemde rastgele zamanda usb çıkartıp takma sesleri geliyor acaba o bundan mı kaynaklanıyor?

Eki Görüntüle 1981766
Hayır. Sistemde sadece 970 EVO Plus var. Sanal disk vs. kullanmıyorum.

Hocam bir de sistemde rastgele zamanda USB çıkartıp takma sesleri geliyor acaba o bundan mı kaynaklanıyor?

Olabilir, dediğim gibi deneyip çözülüp çözülmediğine bakmak lazım ama dosyada virtual disk service error hatası var. Belli bir sebebi var diyemem, diskini farklı bölümlere mi ayırdın?

Olabilir, dediğim gibi deneyip çözülüp çözülmediğine bakmak lazım ama dosyada virtual disk service error hatası var. Belli bir sebebi var diyemem, diskini farklı bölümlere mi ayırdın?
1697635323359.png

Hayır. Fakat bundan dolayı olabilir
1697635379719.png

Kapat BitLocker'ı ve tekrar LoL'e gir. Sorun devam ediyor mu diye kontrol et.
Bilgisayarı çok zorladım arkada hem after effects projesi hem 20 tane youtube video penceresi ve oyunu açtım ve mavi ekran almadım fakat oyunun dosyaları tamamen bozulmuş chatte game.bilmem ne diye mesajlar vardı. Ayrıca bir kere lol girdiğimde çevrimdışı gözüküyordu herkes şöyle bir hata almıştım.
1697636313297.png

Bilgisayarı çok zorladım arkada hem After Effects projesi hem 20 tane YouTube video penceresi ve oyunu açtım ve mavi ekran almadım fakat oyunun dosyaları tamamen bozulmuş chatte Game. Bilmem ne diye mesajlar vardı. Ayrıca bir kere LoL girdiğimde çevrimdışı gözüküyordu herkes şöyle bir hata almıştım.
Eki Görüntüle 1981796

Tam olarak anlayamadım. Sorun çözüldü mü? LoL kısmı için çok sık kapanması dosyalarını bozuyor oyunların. O yüzden bir şey diyemem, bilgisayar sık kapanırsa ekran kartı sürücüleri bile kafayı yiyor bir yerden sonra. Oyun için Sil/yükle diyebilirim ancak.

Tam olarak anlayamadım. Sorun çözüldü mü? LoL kısmı için çok sık kapanması dosyalarını bozuyor oyunların. O yüzden bir şey diyemem, bilgisayar sık kapanırsa ekran kartı sürücüleri bile kafayı yiyor bir yerden sonra. Oyun için Sil/yükle diyebilirim ancak.
Hocam çözüldü mü meselesini ben de tam anlayamadım oyuna ilk girdiğimde birkaç kez videodaki gibi lag oluyor sonra çözülüyor ama o oyun dosyalarından kaynaklıdır diye düşünüyorum. SSD kullanım oranı düştü %3'lerde takılıyor oyun açık iken ve mavi ekran hatası almadım bu konuyu 2 gün boyunca çözüldü olarak işaretlemeyeceğim eğer 2 gün içinde sıkıntı yaşamazsam çözüldü olarak işaretlerim. Teşekkürler.

Hocam çözüldü mü meselesini ben de tam anlayamadım oyuna ilk girdiğimde birkaç kez videodaki gibi lag oluyor sonra çözülüyor ama o oyun dosyalarından kaynaklıdır diye düşünüyorum. SSD kullanım oranı düştü %3'lerde takılıyor oyun açık iken ve mavi ekran hatası almadım bu konuyu 2 gün boyunca çözüldü olarak işaretlemeyeceğim eğer 2 gün içinde sıkıntı yaşamazsam çözüldü olarak işaretlerim. Teşekkürler.

Mavi ekranın kesildiğine sevindim hocam, eğer oyunla ilgili bir sorun olursa oyun teknik destek kategorisine bir konu açabilirsiniz.

Mavi ekranın kesildiğine sevindim hocam, eğer oyunla ilgili bir sorun olursa oyun teknik destek kategorisine bir konu açabilirsiniz.
Hocam, sorun tekrardan oldu fakat bu sefer sistem kilitlendi yani dondu. Arkadaşımın sesi geliyordu fakat benim sesim gitmiyordu ve arkada LoL oynuyordum. Olay görüntüleyici raporu burada: sistem1.evtx

Hocam, sorun tekrardan oldu fakat bu sefer sistem kilitlendi yani dondu. Arkadaşımın sesi geliyordu fakat benim sesim gitmiyordu ve arkada LoL oynuyordum. Olay görüntüleyici raporu burada: sistem1.evtx

Olay raporlarında yeni eklenen bir şey yok. Uygulama kısmını da at ve ayrıca Prime95 testini de small FFTs ayarında 25 30 dakika yap.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı