Bilgisayar Açık Ama Monitörün Işığı Yanıp Sönüyor

Naytowl

Decapat
Bilgisayarında R7 240 4 GB ekran kartı ve 300 W bir PSUU vardı. Bunların yerine GTX 750 2 GB ve 500 W bir PSU taktım. Her şey güzel gidiyordu, Windows 7 açılış sesi de geldi ama görüntü yok. Sonra eski parçaları geri taktım yine görüntü yok.
Yardım ederseniz sevinirim. Acaba PSU'mu yanlış taktım? Yoksa GPU'da bir sorun mu var? Bu arada HDMI girişi kullanıyorum ve VGA girişini de denedim o da çalışmıyor.

Parçalar tam oturmamış olabilir. Ekran kartı ve RAM yuvalarını kontrol eder misin?

Monitörden gelen kabloyu anakarta takarsanız:
  • Dahili ekran kartından görüntü alırsınız.
  • Ekran kartının olduğu yerine takarsanız harici ekran kartından görüntü alırsınız.
O yüzden kabloda da bir problem olabilir. Kasaya gelen kabloyu 2 farklı yere takıp deneyiniz.
PSU'da problem yok gibi görünüyor ses geldiğine göre görüntü gelmemesi şu anlık sadece ekran kartından kaynaklanabilir olduğu üzerinde. PSU değiştirmeden sadece ekran kartı değiştirip deneyin. Diğer bileşenleri de yazabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğinizi çoktan yaptım, 2'sini de. ikisinde de görüntü yok. Bir de monitörü PS4 üzerinde denedim sorunsuz çalıştı
Bir de teknik servise götürmek istiyorum ama teknik servisleriyle aram pek iyi olmamıştır hep format atıp 100-300 TL arası para istediler. içinde benim için çok önemli dosyalar var.

Ses geldiğine göre çalışıyor gibi görünüyor.
RAM'i çıkarıp başka slota takınız.
Takmadan önce bilgisayarın kablosunu çekip, BIOS pilini çıkarıp birkaç dk bekleyin BIOS sıfırlanacaktır. RAM'i başka slota takıp tekrar deneyin. HDD'nin kablosuna dikkat edin çıkmış olabilir ekran kartını farklı uyumlu bir pin olan kablo ile deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…