Bilgisayar açık fakat ekran gelmiyor

PazaniL

Hectopat
Bilgisayarda oyun oynarken ekrana sinyal yok gibi yazı geldi. Kapatma tuşuna bastım kapanmadı basılı tutup denedim kapandı 20 30 dakika sonra yeniden açtım yine aynı hata ekran kartı kablolarını vb sıktım ama şimdi açınca artık kırmızı ışık veriyor alarm gibi ötüyor. Yardımcı olur musunuz neden kaynaklanıyor olabilir?

Dosya Ekleri

• IMG_20210927_173428.jpg
    IMG_20210927_173428.jpg
    196,8 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_20210927_174618.jpg
    IMG_20210927_174618.jpg
    15,6 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_20210927_174618.jpg
    IMG_20210927_174618.jpg
    15,6 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarda oyun oynarken ekrana sinyal yok gibi yazı geldi. Kapatma tuşuna bastım kapanmadı basılı tutup denedim kapandı 20 30 dakika sonra yeniden açtım yine aynı hata ekran kartı kablolarını vb sıktım ama şimdi açınca artık kırmızı ışık veriyor alarm gibi ötüyor. Yardımcı olur musunuz neden kaynaklanıyor olabilir?

BIOS'u sıfırlamayı dener misiniz?

BIOS'u sıfırlamayı dener misiniz?

Aklıma gelmemişti şu an denedim BIOS pilini çıkardım 1 2 dk sonra geri takdım fişleri takdığımda yine aynı şekilde ötmeye başladı kırmızı ışıkla bekledim 1 2 dk sonra sustu ama yine kırmızı ışık vardı ötüyor gibiydi sonra kapattım bilgisayarı ekran kartını vb söktüm yeniden takdım hard disk vb sonra açıldı fakat ekrana yükleniyor gibi bir şey geldi hatta durun fotoğraf çekti atayım ama en sonunda açıldı.

Aklıma gelmemişti şu an denedim BIOS pilini çıkardım 1 2 dk sonra geri takdım fişleri takdığımda yine aynı şekilde ötmeye başladı kırmızı ışıkla bekledim 1 2 dk sonra sustu ama yine kırmızı ışık vardı ötüyor gibiydi sonra kapattım bilgisayarı ekran kartını vb söktüm yeniden takdım hard disk vb sonra açıldı fakat ekrana yükleniyor gibi bir şey geldi hatta durun fotoğraf çekti atayım ama en sonunda açıldı.

Çözdüğünüze sevindim iyi forumlar.

Bakın
Ekran kartı ve RAM'leri temiz bir silgi ile silerseniz sorununuz düzelebilir.

Az önce yine oyuna girdim 2-3 saat geçti ve bir anda alarm vermeye başladı bende kapadım yine her çareyi denedim olmadı sonradan anakartta ekran kartı olduğu aklıma geldi anakarta takdım ekran kartı kablosunu şu an açıldı sanırım ekran kartında sorun var.

Dosya Ekleri

• IMG_20210927_183834.jpg
    IMG_20210927_183834.jpg
    165,4 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20210927_183942.jpg
    IMG_20210927_183942.jpg
    136,9 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Bakın.

Az önce yine oyuna girdim 2-3 saat geçti ve bir anda alarm vermeye başladı bende kapadım yine her çareyi denedim olmadı sonradan anakartta ekran kartı olduğu aklıma geldi anakarta takdım ekran kartı kablosunu şu an açıldı sanırım ekran kartında sorun var.

Hocam ekran kartını çıkarıp onboarda bağlar mısınız ekran kartında olduğundan emin olalım.

Doğru diyorsunuz ekran kartını çıkarmaya unuttum.
Ekran kartını çıkardım ve sistem çalışıyor.
Sistemi kapatıp deneyim mi bir daha çalışacak mı diye ekran kartı @MotoCBR.

Ekran kartını çıkarıp onboarddan görüntü alabiliyorsanız biraz oyun oynayıp test eder misiniz onboard ekran kartının sürücüsünü kurup.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı