Bilgisayar açıkken elektrik giderse bozulur mu?

JudgeG

Femtopat
Daha fazla  
Bilgisayar açıkken elektrik kesildi. Bir sıkıntı olur mu? Bozulur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hold up süresine bağlı bu durum. SSD HDD zarar görebilir. Veri kaybı vs.

Ancak elektrik geri geldiğinde voltaj bir anda artarsa sisteme zarar verebilir. O yüzden elektrikler gidince PSU'daki şalteri kapat. Hatta bu durum evdeki tüm elektrikle çalışan ürünler içinde geçerli. Prizden çek çekebilirsen.

Son düzenleme:
Gidip gelirse sıkıntı. Gidince hemen fişleri çek statik elektriği at. PSU düğmesini kapat elektrik gelince fişi tak önce PSU düğmesini aç sonra bilgisayarı aç. Elektriğin gitmesi değil gittikten sonra gelmesi problem.

Şans bence bu. Defalarca elektrik gitmiştir şu an akım korumalı priz kullandığımdan hiç sorun yaşamadım ama daha öncesinde laptop kullanırken veya akım korumalı priz olmadığında gittiğinde yine hiçbir şey olmuyordu gidiyordu birkaç dakika sonra geldiğinde açılıyordu yani bozulma olacağını ben sanmıyorum ya ne yalan söyleyeyim

Şans bence bu. Defalarca elektrik gitmiştir şu an akım korumalı priz kullandığımdan hiç sorun yaşamadım ama daha öncesinde laptop kullanırken veya akım korumalı priz olmadığında gittiğinde yine hiçbir şey olmuyordu gidiyordu birkaç dakika sonra geldiğinde açılıyordu yani bozulma olacağını ben sanmıyorum ya ne yalan söyleyeyim

Akım korumalı priz zaten elektrik kesintisinden korumaz. Anca elektrik tekrar geldiğinde voltaj sıçramasından korur.

Ben akım korumalı priz kullanmadığım da da defalarca kez gitti yine de sorun yaşamadım
Sorun yaşamazsın zaten şebekesi sorunlu bir yerde yaşamıyorsan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı