Bilgisayar açıkken elektrik gitmesi sisteme zarar verir mi?

Erdem456

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus rtx 2060/ i3 10105f/ msi h510m b/ team t force 8x2 3200 mhz ram/ hp ex900 500gb ssd/ aerocool cylon 500w 80+ bronze
Selam, PSU olarak Aerocool Cylon 500W 80+ Bronze kullanıyorum ve bugün bu sistemde ilk defa elektrik kesintisi yaşadım. Sisteme bir zarar gelebilir mi? PSU'yu araştırdığımda ''OPP/OVP/UVP/SCP electrical protection included" diye bir yazı gördüm. Bu iyi bir şey değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, PSU olarak Aerocool Cylon 500W 80+ Bronze kullanıyorum ve bugün bu sistemde ilk defa elektrik kesintisi yaşadım. Sisteme bir zarar gelebilir mi? PSU'yu araştırdığımda ''OPP/OVP/UVP/SCP electrical protection included" diye bir yazı gördüm. Bu iyi bir şey değil mi?

Disklere zarar gelebilir. İlk defa böyle bir yazı gördüm daha önce hiç yaşamamıştım.

Hocam PSU'da koruma varsa zarar geleceğini düşünmüyorum fakat yine de sağlıksız olabilir.

Evinizin yakınlarında trafo varsa ani fazla voltaj gelebiliyor bazen pc yi zaten bozan o ani woltaj dalgalanması akım korumalı priz ile bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı