Bilgisayar açıkken elektrik gitmesi

Eray123567

Centipat
Bugün bilgisayara bakarken elektrik gitti. Benim de aklıma bir soru takıldı, bu elektrik kesintisinden PSU zarar görür mü ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece PSU değil her parçanın ani elektrik kesilmelerinden zarar görme ihtimali mevcut. Fakat bu ihtimal düşük. Yine de risk almamak için kesintisiz güç kaynağı kullanmak gerek. Hem voltaj dalgalanması, yıldırım düşmesi gibi olaylardan da korumuş olur. Çünkü bizim yakınımıza düşen bir yıldırım sonucu hem modem bozulmuştu hem de ethernet kartı yanmıştı. Bilgisayardan yanık kokusu gelince daha ciddi bir şey oldu diye korkmuştum. Neyseki ucuz atlattık. O olaydan sonra artık DSL kablo girişi de olan UPS kullanıyorum ve her açıdan kafam rahat.

Haftada bir kez elektriğim gidiyor genelde oyundayken denk geliyor. Bu zamana kadar hiçbir şey olmadı. Eğer PSU kaliteliyse yüksek voltaj vs. durumu olursa (şebekeye yıldırım düşmesi gibi) PSU, sistem parçalarını korumak namına kendi bozulur fakat parçalara zarar gelmez. Eğer PSU dandikse parçalarla beraber PSU da gider. Tabii bu voltajın yüksekliğine göre de değişir. Elektrik kesintisinden en kolay etkilenen parçalar SSD'dir bilginiz olsun. Eski PSU'mda SSD'im 2 kez elektrik kesilmesinden bozulmuştu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı