Bilgisayar açıldığı anda mavi ekran

L3q3nD

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaslar. Benim Asus N53JL laptopum var. Windows 10 kurulu orijinal. Ben bu laptopa SSD taktim ve CD sürücüsü yerine de eski hard diskimi taktim. Yaklasik 6 aydir kullaniyordum ama su an mavi ekran hatasi vermeye basladi PC. Acar acmaz mavi ekrana düşüp surekli reset atiyor. Format attim hicbir sey degismedi. Sorunu bulamiyorum. Arada kendi duzeliyor gibi olmustu sorun tekrar olmaya basladi. Formattan sonrada devam ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni klasör.rar

minidump dosyaları bunlar

system thread exception not handled hatası alıyorum. arada kendi düzeliyor arada geri geliyor. bozuk olan harici harddiskimin pcb kartını değiştirip usb ile bağladıktan sonra almaya başladım hatayı aslında. disk gözükmüyor başlatılamadı hatası veriyordu bununla bi alakası olabilirmi bilmiyorum ama söylemekte fayda var şimdiden teşekkürler

up

İmzam da bulunan rehberden minidump dosyalarını upload edin.

Dostum yükledim yardım edermisin

Benim anlamadığım nokta şurda şimdi laptop kullanıyorum. Asus n53jl m480 işlemci 6gb ddr 1333mhz ram gt425m 2gb ekran kartı var. league of legends oynayan biriyim. vede ekran kartının en güncel sürümünü yüklediğimde fps 40 50lelere düşüyor. ama 373.06 sürümünü yüklediğim zama 140 150 fps gösteriyo. Güncel sürüm oyun içinde fps kaybı yaşatıyor 20 10lara düştüğü oluyor bunun sebebinide bulamadım yardımcı olma imkanınız varmı?

Dostum bu dediğim sürücünün üzerine en az 10 tane sürücü çıktı. ondan öncede daha eski sürüm kullanıyodum. bu 373.06 çıktıktan sonra bu sürümde de sıkıntı olmadığı için bunu yükledim, fakat bu sürümün üzerine daha sağlam bi sürüm çıkmadı. Bir de bu mavi ekran sorununda eskiden bilgisayarı açtığımda eğerki aygıt bulundu sesi geliyorsa mavi ekran veriyordu 1dk içinde ve sürekli tekrarlıyordu. Dediğin gibi güvenli modda driverları sildim tekrar yükledim güncelide yükledim sorun hala devam ediyo fakat şu şekilde. 4 5 saatte bir tam saat belli olmuyor bir anda pc donup mavi ekran veriyo tekrar açıyorum bilgisayarı yine aygıt bulundu sesi geliyor fakat artık kapanmıyor öncesinde ses geldiği anda mavi ekran düşüyordu ekrana. Normalde bir sorun olduğunda sorunu bulurum fakat bu sorunda elimden birşey gelmiyor daha bilgili birileri lazım.

Mesela şuan bilgisayarda Nvidia optimus özelliği var. vede bunun led göstergesi var pc intel ekran kartıyla çalıştığında mavi yanması gerekiyor nvidia'ya geçtiği zaman beyaza dönüşmesi gerekiyor. masaüstünde normalde mavi yanması gereken gösterge 1.saniye mavi yanıp beyaza dönüşüyor sürekli :) Windows 7 kursam sorun düzelir mi acaba? notebook windows 7 ile alınmış bi bilgisayar sonuçta tam uyumlu driverlar sitesinde mevcut. ama windows 10'dan da vazgeçmek istemiyorum açık konuşmak gerekirse. biraz kafa şişirmiş olabilirim kusura bakma ama bu sorunu çözebilen birini bulamadım daha

Yaşadığın sorun bana donanımsal gibi geldi, fakat bundan tam olarak emin olmak için win7 kurup asusun kendi sitesinden driverları yükleyip test etmek gerekli. Bunu yapmana rağmen hala sorun devam ediyorsa bir parçada kesinlikle sıkıntı var demektir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı