Harvey Specter
Hectopat
Sorunum başlıkta belirttiğim gibidir. Kaspersky, Malwarebytes ve Comodo ile tarattım bir şey çıkmadı. Sizce CMD neden açılıp kapanıyor? Windows 10 Home Single kullanıyorum.
CMD'nin Windows açılırken açılması normal bir durumdur. Bunu direkt virüs olarak algılamamak gerekli. CMD gerekli olduğu zaman açılır. Yüklediğin program CMD açabilir ya da Update CMD'yi açabilir. Hiçbir sıkıntı yoktur bunda. Korkmayın. Fakat şunu söylemeliyim ki bir crack dosya indirdikten sonra CMD açılmaya başladıysa bilgisayarınıza büyük bir ihtimalle trojan adlı virüs bulaşmıştır. Bu virüs "uzaktan kontrol" sağlar. Bu da önemli verilerinize erişebildiği anlamına gelir. Dediğim gibi CMD'nin açılması bilgisayarda virüs olduğunun anlamına gelmez. Korkmaya gerek yoktur.
Kanka keşke indirmeseydin. Neyse cmd'nin açılıp kapanması doğrudan bir virüs olduğu anlamına gelmez komut çalıştırılmış ve bir yazı yazdırmadan direkt kapanmış (yani kod çalışmış) ama sen yinede emin olmak için TaskExplorer'ı indir ve bütün conhost.exe işlemlerinin işlemciyi ne kadar kullandığına bak çünkü bana bir ara böyle bir virüs bulaştı kendini "One Drive" adı altında gizliyordu ve görev yöneticisini açtığın zaman işlemci kullanımını durduruyordu ki göremeyesin bu yüzden TaskExplorer'ı indir diyorum çünkü görev çubuğunda belli olmaz. Ve conhost.exe işletim sisteminin önemli bir altyapısı olduğu için sonlandıramıyorsun bu şekilde kendini koruma altına alıyor virüsBundan birkaç gün önce crack FL Studio indirmiştim ama şimdi Kaspersky'la trojanı bulup sildim, normalde olmazken bugün ilk kez güncellemeden sonra 3 CMD açılıp kapandı, Malwarebytes ve Kaspersky'la taradım hiçbir şey çıkmadı. (FL Studio'nun tüm dosyalarını sildim.)
teşekkür ediyorum.CMD'yi yönetici olarak çalıştırın.(sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır diyebilirsiniz) açıldığında,
SFC /scannow yazın. Taramanın bitmesini bekleyin ve bir hata bulduğunu yazarsa bilgisayarı yeniden başlatın. Hata bulunmadı yazarsa buraya tekrardan yazın. Virüs olma ihtimali çok düşük. Bayağı bir av ile taramışsınız.
Arka planda isteğiniz bir işlemin başlıyor olması muhtemel. Görev yöneticisinde isteminiz dışında çalışan bir işlem var mı onu kontrol edin.
Dün gece Update yaptım. Şimdi mesela mesaj yazmak için ilk kez tıkladığım CMD açılıp kapandı. Veya bir programı açıyorum CMD açılıp kapanıyor. Programlar arası geçiş yapıyorum CMD açılıp kapanıyor.
IDE'ye girip kod yazmaya başladığım anda CMD açılıp kapanıyor. Her geçişte çalışıyor. Update sonrası ne olabilir çok can sıkıcı. İş laptopu format veya vb. bir şey yapamam. Önemli projeler var. Alt üstü Update yaptık şaka gibi. Windows 10 bu arada.
Hocam çözebilen oldu mu? Temiz kurulum attım, scannow yaptım durmadan fakat hiçbir şey çıkmadı. Tertemiz fakat hâlâ başlangıçta açılmaya devam ediyor.
bendede aynı sorun var cmdye yazdımCMD'yi yönetici olarak çalıştırın.(sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır diyebilirsiniz) açıldığında,
SFC /scannow yazın. Taramanın bitmesini bekleyin ve bir hata bulduğunu yazarsa bilgisayarı yeniden başlatın. Hata bulunmadı yazarsa buraya tekrardan yazın. Virüs olma ihtimali çok düşük. Bayağı bir av ile taramışsınız.
Arka planda isteğiniz bir işlemin başlıyor olması muhtemel. Görev yöneticisinde isteminiz dışında çalışan bir işlem var mı onu kontrol edin.
Birincisi o komutu yazman muhtemelen işine yaramayacak, sorunu tespit etmeden hareket etmenin mantığı yok. İkincisi girdiğin komutu çalıştırabilmek için cmd'yi yönetici izni ile açman lazım yoksa sana uyarı veriyor yönetici izni vermedin diye.bendede aynı sorun var cmdye yazdım
You must be an administrator running a console session in order to
use the sfc utility. diyo virüs yemisim sanırım
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.