Bilgisayar açıldığında CPU %100 kullanım oluyor

lettoozan

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kalite Kontrol Mühendisi - QA Tester
RAM
T-Force Spec Delta Tuf 32gb - 4x8gb CL16 3200Mhz
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro 1TB
Ekran kartı
MSI RTX 3050
Anakart
Asus ROG STRIX B550-F GAMING
İşlemci
Amd Ryzen 5 3600
Merhaba, bilgisayarı açtığımda CPU kullanımı %100 oluyor ve bilgisayar neredeyse kullanılamaz hale geliyor. En çok kullanan ise Antimalware Service Executable. Görevi sonlandır yapılamıyor "erişim engellendi" uyarısı alıyorum. Görev zamanlayıcı kısmında Windows Defender scheduled Scan'i devre dışı bıraktım ama sorunu çözmedi. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-01-21 140523.png
    Ekran görüntüsü 2024-01-21 140523.png
    98,9 KB · Görüntüleme: 127
  • Ekran görüntüsü 2024-01-21 140551.png
    Ekran görüntüsü 2024-01-21 140551.png
    222,7 KB · Görüntüleme: 99
Merhaba, bilgisayarı açtığımda CPU kullanımı %100 oluyor ve bilgisayar neredeyse kullanılamaz hale geliyor. En çok kullanan ise Antimalware Service Executable. Görevi sonlandır yapılamıyor "erişim engellendi" uyarısı alıyorum. Görev zamanlayıcı kısmında Windows Defender scheduled Scan'i devre dışı bıraktım ama sorunu çözmedi. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Görev yöneticisinde başlangıç kısmındaki uygulamaları devre dışı bırak.

Sistem açıldığında olması normal, ama uzun süre böyle kalıyorsa güncelleme yapın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Görev yöneticisinde başlangıç kısmındaki uygulamaları devre dışı bırak.
Yaptım ancak bir şey değişmedi. (yaptıktan sonra kapatıp açtım bilgisayarı)

Sistem açıldığında olması normal, ama uzun süre böyle kalıyorsa güncelleme yapın.
Hiç durmuyor ve kapandığını görmedim uzun süreler beklememe rağmen. Neyi güncellemeliyim? Windows ve sürücüler güncel.

Hocam windows 10 ve sonrası çok güncelleme alıyor. Ben güncelleme tarihini sürekli öteliyorum. Sadece kritik güncellemeleri yapıyorum. Sorun yok. Buna rağmen sorun devam ediyorsa sorun ssd kaynaklı olabilir. Başka donanım sorunu olacağını düşünmüyorum.

Yaptım ancak bir şey değişmedi. (yaptıktan sonra kapatıp açtım bilgisayarı)

Hiç durmuyor ve kapandığını görmedim uzun süreler beklememe rağmen. Neyi güncellemeliyim? Windows ve sürücüler güncel.

Başlat menüsüne MSConfig yaz orada başlangıç uygulamalarını kapat. Windows uygulamalarını gizleyip tümünü kapat.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı