Bilgisayar açıldığında en son açık kalan programların otomatik açılması

Berkay İçöz

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Çok garip bir sorunla karşı karşıyayım. Başlıkta belirttiğim durumu yaşıyorum arkadaşlar birkaç gündür. Format atıp temiz kurulum yaptım. Mesela dışarıda işim vardı hallettim geldim bilgisayarı açtım en son Chrome açıktı, otomatik olarak açıldı. Bunu nasıl çözerim?

MsConfig gibi başlangıç ayarlarını düzenledim, Chrome zaten yoktu. Sorunun benzerini sosyalde aratıp denediğim Chrome ayarlarındaki "Google Chrome kapandığında arka plan uygulamaları çalıştırmaya devam et" seçeneğini iptal etmem de işe yaramadı.

Düzenleme: Biraz daha araştırdım, sorunun yeni gelen 1709 sürüm güncellemesi nedeniyle olduğunu söylüyorlar fakat ne denli doğru bilmiyorum.

Son düzenleme:
Aynı sorunu ben de yaşamaktayım. Kendi sorunumu dile getirmek için buraya girdiğimde senin başlığına denk geldim. Ben de son güncellemeyi yaptıktan sonra böyle bir durum oldu. Hatta son izlediğim film falan varsa bilgisayar açıldığında video oynatıcısı ile beraber o film açılıyor enteresan bir durum. Başta bilgisayar kapanmıyor uyku moduna giriyor sanmıştım. Uyku modunu kapattım öyle denedim yine aynısı oluyor.

1709 güncelleştirmesi ile alakalı. Bir özellik olarak mı eklediler de istediğimiz zaman kapatabiliyoruz ama yerini mi bilmiyoruz yoksa bir hata mı bilmiyorum. 1709' a geçtiğim günün ertesi günü başladı bu durum da bende.

1709 öncesinde böyle bir problem yoktu dediğiniz gibi. Ama 1709 update sonrası oyun içi FPS değerlerim çok arttı. PUBG 1080p Ultra 4x MSAA ayarlarında 85-90 FPS arası değer almaktayım. Ama her uygulamanın açık kalması beni rahatsız ediyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı