Çözüldü Bilgisayar açıldığında işletim sistemi seçilmesini istiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yusuf kandur

Picopat
Daha fazla  
PC'yi USB ile sıfırladım, PC açıldığı zaman bu durumla karşılaştım. Düzelir diye 2 kere yeniden başlattım ama düzelmedi. Ne yapmam lazım? Buluttan sıfırlama yapsam bu durum düzelir mi yoksa illa bilgisayarcıya mı gitmem lazım? Alttaki iki seçim ekranı geliyor ama ben seçemeden PC açılıyor. Niye böyle oldu? Bilgisi olan yardım edebilir mi?

IMG_20250323_201438.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
PC'yi USB ile sıfırladım, PC açıldığı zaman bu durumla karşılaştım. Düzelir diye 2 kere yeniden başlattım ama düzelmedi. Ne yapmam lazım? Buluttan sıfırlama yapsam bu durum düzelir mi yoksa illa bilgisayarcıya mı gitmem lazım? Alttaki iki seçim ekranı geliyor ama ben seçemeden PC açılıyor. Niye böyle oldu? Bilgisi olan yardım edebilir mi?

Eki Görüntüle 2460392

Format atarken silmeden kurmussun.
Baslat/çalıstır:
MSConfig yaz enter,
Gelen ekranda ön yukleme sç
Orada en üstte geçerliOS olandır,
Bunun dısında olanları sil.

Eki Görüntüle 2460392
Hocam sanırım USB ile sıfırlarken biçimlendirme yapmadınız o yüzden oldu. Tekrar USB ile sıfırlayın diski biçimlendirin.

Eki Görüntüle 2460392
Bilgisayı açın kullandığınız disk harici diğer diski silin ve asıl diskle birleştirin. Eğer bu diskler birbirinden farklıysa sadece diğer diski biçimlendirmeniz yeterli olacaktır.

Eki Görüntüle 2460392

Baslat/çalıstır:
MSConfig yaz enter,

Çözüm
Baslat/çalıstır:
MSConfig yaz enter,
Çok teşekkür ederim bu yöntemle yaptım iki tane seçenek vardı OS yazmayanı sildim düzeldi tekrar teşekkür ederim

Eki Görüntüle 2460392

Bilgisayarını tamamen kapat. Ardından açmak için güç düğmesine bas, ancak hemen ardından BIOS/UEFI'ye girmek için gerekli tuşa basmalısın. Bu tuş genellikle F2, delete, ESC veya F10 olabilir. BIOS veya UEFI ekranına girdiğinde, menüleri ve seçenekleri görmek için yön tuşlarını kullanabilirsin. Burada, genellikle "boot" veya "boot order" adlı bir sekme olacaktır. Bu sekmeye gir. Boot sekmesinde, bilgisayarının hangi aygıtla (örneğin, sabit disk, SSD, USB bellek veya optik sürücü gibi) başlatılacağını belirleyen bir liste olmalıdır. Burada, işletim sisteminin yüklü olduğu diskin (genellikle "hard Drive" veya "SSD") ilk sırada olduğundan emin ol. Eğer USB veya başka bir cihaz başta yer alıyorsa, bu cihazlar bilgisayarın başlatılmasına engel olabilir. Bunları yap kaydet ve çık. İnşallah yardım edebilmişimdir.

Bilgisayarını tamamen kapat. Ardından açmak için güç düğmesine bas, ancak hemen ardından BIOS/UEFI'ye girmek için gerekli tuşa basmalısın. Bu tuş genellikle F2, delete, ESC veya F10 olabilir. BIOS veya UEFI ekranına girdiğinde, menüleri ve seçenekleri görmek için yön tuşlarını kullanabilirsin. Burada, genellikle "boot" veya "boot order" adlı bir sekme olacaktır. Bu sekmeye gir. Boot sekmesinde, bilgisayarının hangi aygıtla (örneğin, sabit disk, SSD, USB bellek veya optik sürücü gibi) başlatılacağını belirleyen bir liste olmalıdır. Burada, işletim sisteminin yüklü olduğu diskin (genellikle "hard Drive" veya "SSD") ilk sırada olduğundan emin ol. Eğer USB veya başka bir cihaz başta yer alıyorsa, bu cihazlar bilgisayarın başlatılmasına engel olabilir. Bunları yap kaydet ve çık. İnşallah yardım edebilmişimdir.
Dediğin gibi yaptım sorun çözüldü fakat bu sefer PC çok yavaşladı bu sorunu nasıl çözebiliriz bir bilgim var mı

Bilgisayar açıldığında arka planda çalışan programlar performansı düşürebilir. Görev Yöneticisi'ne (CTRL+Shift+ESC) girip, "başlangıç" sekmesinden gereksiz uygulamaları devre dışı bırakabilirsin. Windows'taki "disk temizleme" aracını kullanarak gereksiz dosyaları temizleyebilirsin. Sistemin daha hızlı çalışmasına yardımcı olur. Bilgisayarın RAM'i düşükse, ekleme yaparak daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı