Merhaba. Bilgisayarım açıldıktan bir süre sonra siyah ekran veriyor. Bazen ekran bozuluyor. Bazen ekran donuyor. BurnInTest uygulamasında test yapiyordum. Video playbackde görüntü hep bozuluyordu. Seste de arada bozulmalar oluyordu. Sanırım 8 dk kalmışken 16 hata bulmuştu. Sonrasında ekran yeniden bozuldu ve dondu. Fotoğrafini aldım. Şu an yeniden deniyorum görüntü yeniden bozuluyor. Ses kasıyor.
RAM de de sıkıntı var 106tane hata buldu. Bilgisayar kendini yeniden başlattı. Şimdi de artık mavi ekran hatası alıyorum.
Ekran kartı ısınınca sorun yaratıyor gibi görünüyor.
AMD ve Nividia'nın takip programları var. Onunla ısısını takip edebilirsiniz.
İlk akla gelen: ekran kartının termal macun değişim zamanı gelmiş.
Ama ısı gözlemi ile daha açık şekilde görülür tabii ki.
Ekran kartı ısınınca sorun yaratıyor gibi görünüyor.
AMD ve NVIDIA'nın takip programları var. Onunla ısısını takip edebilirsiniz.
İlk akla gelen: Ekran kartının termal macun değişim zamanı gelmiş.
Ama ısı gözlemi ile daha açık şekilde görülür tabii ki.
1 senede termal macun bitmez. Çift RAM varsa birini söküp tek RAM'le gözlemleyin.
RAM'den kaynaklanan görüntü sorunu çok ender ama teorik olarak mümkün.
1 senede termal macun bitmez. Çift RAM varsa birini söküp tek RAM'le gözlemleyin.
RAM'den kaynaklanan görüntü sorunu çok ender ama teorik olarak mümkün.
Hocam mantıken termal macun kalitesiz ise yada bitmişse işlemcinin ısısı artar. Zaten yeni işlemciler belli bir sıcaklık sonrası bilgisayarı kapatır. Tabi benim düşüncem kesin yargı belirtmiyor ama bence termal macun değişmeli ama değiştirince bile bilgisayarın düzeleceğini düşünmüyorum.
Hocam mantıken termal macun kalitesiz ise yada bitmişse işlemcinin ısısı artar. Zaten yeni işlemciler belli bir sıcaklık sonrası bilgisayarı kapatır. Tabi benim düşüncem kesin yargı belirtmiyor ama bence termal macun değişmeli ama değiştirince bile bilgisayarın düzeleceğini düşünmüyorum.