Bilgisayar açıldıktan sonra kilitlenme

Yessjett

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi yeni format attım bilgisayara. Tam 5 dakika geçince bilgisayar kitleniyor kendi kendine. Ne fare çalışıyor ne klavye hiçbir şey yapılmıyor. Reset atmak zorunda kalıyorum yine 5 dakika geçiyor yine kitleniyor sorun nedir?

Bilgisayarı yeni mi topladın?
PSU yetmiyor olabilir yeni topladıysan. Donanımsal olarak güç yetmezse kendini korumaya alır kitler yakmamak için ..

Tam böyle bir acil konu açılmışken yazma cezası almakta mükemmel oluyor yani.
Dün, ondan önceki gün sabahı sabah ettim, kafayı yiyecektim en sonunda yeter deyip bilgisayarcıya gittim. Baktı, büyük olasılıkla RAM'dendir problem dedi. Ben işlemciye de yinede bir baksak diye ısrar ettim, normalde bakmayacaktı, hadi bakalım dedi. İşlemciyi yuvasından çıkardık ve hemen ardından macunun taşıp, az bir şey pinlere değdiğini gördük, temizledik. Sonra düzeldi, geldim eve kullanıyorum yine aynı şey oldu açtım bilgisayarı 5 dakika geçti ve kitlendi. Sonra ben en iyi USB UEFI format atayım dedim. Şimdi kullanıyorum bir problem olmadı, ama içimden bir ses diyorki bir şeyler düzgün çalışmıyor içeride. Bunları kontrol edebileceğim bir program var mıdır ? Her şeyin yoluna gittiğine dair içimin rahatlaması için. Yani işlemci düzgün çalışıyor, RAM'ler düzgün çalışıyor Anakartta bir problem yok vs. gibi.
Birde benim RAM'ler kaç MHz'de çalışıyor pek göremedim ilk başka 2133MHz'idi ben BIOS'u kurcalarken XMP diye bir şey buldum 2933MHz'de çalıştırmaya ayarladım daha sonra bilgisayarı başlattığımda açılmamıştı. BIOSU'u sıfırlamıştım. Ama güncellemesini yapmamıştım BIOS'un.
Bugün GIGABYTE'nin App Centre uygulamasını karıştırırken sanırım BIOS'u güncelledim. BIOS sürümü F7 görünüyor şuan en güncel sürüm mü oluyor bu ?
İşlemci: Ryzen 1600
Anakart: Gigabyte AB350 Gaming 3
Ram: Corsair Vengeance LPX 8GB (2x4GB

Yessjet, kilitlenme dediğin Windows tamamen donma mı oluyordu? Yani CTRL+ALT+DELETE yaptın mı hiç sistemin tamamen donduğuna emin misin? İlk yaptığında RAM'ler 2133'de mi çalışıyordu bir de?

Evet donuyor hiçbir şey yapamıyorsun klavye çalışmıyor fare hareket etmiyor. Kasanın önünde hani ışık yanarya işlem yaptığı zaman hard disk. Ordan bile ışık kesiliyordu. Neyse şuana kadar bir sıkıntı olmadı yeni formattan sonra. Evet 2133 de çalışıyordu
Edit: @LukeSkywalker hocam steam kullanıyor musunuz ? Kullanıyorsanız nickinizi yazabilir misiniz ?

TheKv0the nickim. Windows ile alakalı olduğunu sanmıyorum, BIOS ile alakalı olabilir veya sürücüler. Normalde o donma RAM yüzünden oluyor mesela. Çözdüğünüze sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…