Tam böyle bir acil konu açılmışken yazma cezası almakta mükemmel oluyor yani.
Dün, ondan önceki gün sabahı sabah ettim, kafayı yiyecektim en sonunda yeter deyip bilgisayarcıya gittim. Baktı, büyük olasılıkla RAM'dendir problem dedi. Ben işlemciye de yinede bir baksak diye ısrar ettim, normalde bakmayacaktı, hadi bakalım dedi. İşlemciyi yuvasından çıkardık ve hemen ardından macunun taşıp, az bir şey pinlere değdiğini gördük, temizledik. Sonra düzeldi, geldim eve kullanıyorum yine aynı şey oldu açtım bilgisayarı 5 dakika geçti ve kitlendi. Sonra ben en iyi USB UEFI format atayım dedim. Şimdi kullanıyorum bir problem olmadı, ama içimden bir ses diyorki bir şeyler düzgün çalışmıyor içeride. Bunları kontrol edebileceğim bir program var mıdır ? Her şeyin yoluna gittiğine dair içimin rahatlaması için. Yani işlemci düzgün çalışıyor, RAM'ler düzgün çalışıyor Anakartta bir problem yok vs. gibi.
Birde benim RAM'ler kaç MHz'de çalışıyor pek göremedim ilk başka 2133MHz'idi ben BIOS'u kurcalarken XMP diye bir şey buldum 2933MHz'de çalıştırmaya ayarladım daha sonra bilgisayarı başlattığımda açılmamıştı. BIOSU'u sıfırlamıştım. Ama güncellemesini yapmamıştım BIOS'un.
Bugün GIGABYTE'nin App Centre uygulamasını karıştırırken sanırım BIOS'u güncelledim. BIOS sürümü F7 görünüyor şuan en güncel sürüm mü oluyor bu ?
İşlemci: Ryzen 1600
Anakart: Gigabyte AB350 Gaming 3
Ram: Corsair Vengeance LPX 8GB (2x4GB