Bilgisayar açıldıktan sonra monitör kapanıyor

suleymanberc

Decapat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 64GB (2x32GB) TRIDENT Z DDR4 4400MHz CL 19 1.5V Dual Kit RGB LED Pc Ram
SSD veya HDD modeli
Crucial 2TB P3 Serisi NVMe SSD
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 3070 AORUS MASTER 8GB
Anakart
ASUS PRIME Z690-P D4 Intel ZG60 Soket 1700 128GB
İşlemci
İntel Core i9 12900K Soket 1700 12. Nesil 3.20GHz
5-6 gün önce şöyle bir sorun yaşadım: Bilgisayarı açıp odadan çıktım, yaklaşık bir dakika sonra geri döndüğümde PC çalışıyordu ancak kullandığım iki monitör kapalıydı. Monitörlerin güç ışıkları yanıyordu, ancak ekranda görüntü yoktu. Monitörleri kapatıp tekrar açtım, fakat görüntü gelmedi.

Daha sonra bilgisayarın güç düğmesine uzun süre basarak kapatıp tekrar açtım. Ardından herhangi bir sorun yaşamadım. 3-4 gün boyunca bilgisayarı sorunsuz şekilde açıp kullandım. Ancak bugün bilgisayarı açtığımda, tam masaüstüne geçtiğim anda aynı sorun tekrar meydana geldi. Yine güç düğmesine basarak kapatıp açtım ve bilgisayar sorunsuz çalıştı.

Bu sorunun neden kaynaklandığını merak ediyorum. Açıkçası can sıkıcı bir durum. PC'nin performansında herhangi bir düşüş yok, ısınma problemi yaşamıyorum ve tüm güncellemeleri düzenli olarak yapıyorum. NVIDIA sürücülerini de ihmal etmiyorum. Ayrıca, Malwarebytes gibi programlarla düzenli taramalar gerçekleştiriyorum.

Acaba sorun, son Windows güncellemeleriyle mi ilgili? Windows 10 kullanıyorum ve henüz Windows 11'e geçmedim. Bunun dışında, kasayı ve fanları uzun süredir temizlemedim. Bu durumdan kaynaklanıyor olabilir mi?

Bilgisayarımı genellikle günde 7 saat açık tutuyorum. Haftada 2-3 kez ise 2-3 saat kadar uyku moduna alıyorum. Bu durum sorunun nedeni olabilir mi? Bilgisayarı yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve harici bir UPS'e bağlı. UPS'te bir sorun olduğunu düşünmüyorum ancak zaman zaman voltaj dalgalanmaları yaşanıyor. Acaba problem bundan mı kaynaklanıyor?

Sorun hakkında fikirlerinizi ve çözüm önerilerinizi bekliyorum. Umarım durumu net bir şekilde anlatabilmişimdir. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kablo Bağlantıları.

Güç Kaynağı ve Monitör.

Ekran Kartı.

Bunlarda sorun olabilir.

Windows veya BIOS Erişimi – Açılışta BIOS’a girebiliyor musun? (DEL/F2’ye bas). Görüntü geliyorsa, sürücü sorunları olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı