Bilgisayar açıldıktan sonra siyah ekranda kalıyor

erensaygin17

Hectopat
Daha fazla  
Her şey dün bilgisayarımı kapatmak isterken başladı arkadaşlar. Bilgisayarımı kapatmak için normal bir şekilde 'bilgisayarı kapat' tuşuna bastığımda bilgisayar kapanmadı hatta hiçbir tepki vermedi daha sonrasında "yeniden başlat" tuşuna bastım fakat sonuç yine aynıydı hiçbir tepki yoktu. Bende çok umursamadım ve bilgisayarımı kasadaki güç tuşundan kapattım. Bugün uyandığımda ise 1. görseldeki ekranla karşılaştım uzun bir süre bekledim fakat düzelen bir şey olmadı. İnternette ufak bir araştırma yaptım ama hiçbiri sorunumu çözmeme yardımcı olmadı. Bir süre Power supplyımın tuşunu kapatıp beklettim daha sonra kasadaki güç tuşuna basılı tutup açtığımda ise 2. görsel ile karşılaştım F1 tuşuna bastığımda BIOS'a atıyor daha sonra çıktığımda yine 1. görseldeki ekranla kaşılaşıyorum. Daha önce bu veya benzer bir durum başına gelen arkadaşlar ya da bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevnirim, şimdiden teşekkürler. Not: Ekran giçbir şekilde gelmiyor kilit ekranına dahil giremiyorum, görev yöneticisine girmeyi denedim fakat kısayollar çalışmıyor. Donanım olarak arızalı bir parçam olmadığına %99 eminim, göz ile kontrol ettiğimde her parça çalışır durumda gözüküyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-02-14 saat 13.38.42_22fdaf35.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-02-14 saat 13.38.42_22fdaf35.jpg
    58,1 KB · Görüntüleme: 156
  • WhatsApp Görsel 2025-02-14 saat 13.38.43_ceb545d0.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-02-14 saat 13.38.43_ceb545d0.jpg
    204,5 KB · Görüntüleme: 87
Bilgisayarı kapat tuşuna basınca tepki vermiyorsa sistem dosyalarıyla alakalı bir eksik olabilir hocam. Windows'u onar kısmına gelebiliyorsanız oradan deneyin.
Orayı nasıl açacağım

Hocam bence sorun donanımsal. Elektrik kesintisi olduğunda veya bilgisayar tuştan kapatıldığında ram ve harddisk (özellikle m2 harddisk ise) sorunlar yaşanabiliyor. Yine de sorununu yazılımsal olma ihtimali de var elbette.
Hocam bilgisayarı her zaman tuştan kapatmıyorum. Dün kapanmadığı için tuştan kapattım sadece.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı