Bilgisayar açılınca Defender'ın ünlem verip ardından tik olması normal mi?

Fengz

Centipat
Daha fazla  
Ben zamanında virüs yediğimi düşünüp bayağı virüsler hakkında arşatırmıştım, bu konuda paranoya olmuştum. Sonra azaldı falan, az önce bilgisayar açılınca alttan açılanlara bakarken antivirüs önce ünlem verdi, sonra tik oldu. Bu normal değil mi? Windows Defender kullanıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende zamanında senin gibiydim gittim yıllık kaspersky falan almıştım. Sonra dedimki ben saçma sitelere girmezsem, korsan oyun yüklemezsem. Neden korkmama gerek olsun ki? Dedim. Şimdi kaspersky'i sildim ve windows defender da umurumda değil. Çünkü bilgisayarımda virüs olmadığını baştan kendim biliyorum. En kötü diyorum ki format atarım geçer. Korsan yazılım, oyun yükleme; kafan rahat olsun, tavsiye ederim.

Normal değil tam tarama olarak taratın sistemi.

Bugün direk tam tarama yaptım 0 tehdit buldu bir de o detayı unutmuşum 1 saniyelik falan bir şey oldu

Bende zamanında senin gibiydim gittim yıllık kaspersky falan almıştım. Sonra dedimki ben saçma sitelere girmezsem, korsan oyun yüklemezsem. Neden korkmama gerek olsun ki? Dedim. Şimdi kaspersky'i sildim ve windows defender da umurumda değil. Çünkü bilgisayarımda virüs olmadığını baştan kendim biliyorum. En kötü diyorum ki format atarım geçer. Korsan yazılım, oyun yükleme; kafan rahat olsun, tavsiye ederim.
ben hiç korsan yüklemeye yeltenmedim sadece bir kere bir oyuna mod kurarken yeşil indir butonuna tıklayıp appstore.exe diye bişey indirdim. Onu da hiç başlatmayıp direk masaüstü kısayolunu sildim ve herhangi format atmadım o zamandan beride böyle paranoya geziyom.

Bir şey olmaz. Gerçek zamanlı tehdit koruma tehdit algıladığı an engeller. Bu arada Defender günümüz için yeterli değildir. Emin olmak için EEK ve KVRT ile tarama yapabilirsiniz.

Bende şu an firewall kapalı, sadece eğer gerçekten riskli bir dosya indirirsem diye pasif antivirüsler var. O yazı ise normal. Sonradan tik oluyorsa. Eğer korkun varsa ESET Online scanner, Malwarebytes, Emsisoft emergency kit, Norton Power Eraser gibi uygulamalarla sistemi taratabilirsin. Bende hepsi var bu yazdıklarımın.

Fidye yedikten sonra gelen pişmanlık hissi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı