Bilgisayar açılınca direkt BIOS'a giriyor

SametGenç

Hectopat
Katılım
19 Şubat 2020
Mesajlar
122
Çözümler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Pideci Ustası
Bilgisayarım açılınca direkt BIOS'a giriyor neden yapıyor bilmiyorum. Yeni sıvı soğutma taktım Corsair H100I Hydro ve açılırken anakart üzerinde sarı ışık yanıyor ve sonra BIOS'a atıyor, ESC enter dedikten sonra bilgisayarım açılıyor. Eskiden açıldıktan sonra beyaz ışık sürekli yanıyordu ama artık bilgisayar açıldıktan sonra hiçbir ışık yanmıyor. Arkadaşıma dedim BIOS çökmüş olabilir dedi sizce neden yapar bunu? Ve ayriyeten şimdilik böyle kullansam bilgisayarı sorun olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Boot mode girip hangisi seçili bakabilir de anakartta sorun yoktur bence. BIOS güncellemesi bayağıdır yapmadıysa işe yarayabilir.

Bendeki yaşanan sorun anakart kaynakli oldugu cikti ve degisme gitti. O sebeple aklinda bulunmasi ve ihtimaller dahilinde olmasi gerektigi için belirttim. Tabii ki butun alternatifleri denesin en son anakarta bakmasi iyi olabilir.
 
RAM, PSU ve CPU ellediniz mi? Doğru takıldığından emin olun ya da yeniden takın. Özellike RAM. BIOS pili bitmemiştir. Beyaz ışık VGA ile alakalı sorun diyor internette ya da PSU'nün güç verdiğini gösteriyor. Biraz daha bakayım.

Beyaz yanarken sorun yoktu ama şimdi ilk açılista sarı yaniyor o ne anlama geliyor bilmiyorum BIOS'dan çıkınca sönüyor sarı ışık ama beyazda yanmıyor eskiden yanıyordu beyaz.
Hiçbir donanıma dokunmadım sadece sıvı soğutmayı taktım 3 gün sorun olmadı sonradan bu sorunla karşılaştım her şey de doğru takılı 9 aydır aktif kullanıyorum bilgisayarı.
 
Bende de bir X570 Asus anakart modeli var. Muhtemelen debug LED renkleri aynıdır. Turuncu (sarı) DRAM, kırmızı CPU, beyaz GPU için kontrol ve hata LEDleridir. Bunlardan birisi sürekli yanıyorsa o parçada bir arıza veya düzgün çalışmasını engelleyen bir BIOS ayarı olabileceğini gösterir. Soğutucu taktıktan sonra sarı ışık yanmaya başladıysa RAMlere temas etmiş olabilirsiniz.
 
Bende de bir X570 ASUS anakart modeli var. Muhtemelen Debug LED renkleri aynıdır. Turuncu (sarı) DRAM, kırmızı CPU, beyaz GPU için kontrol ve hata ledleridir. Bunlardan birisi sürekli yanıyorsa o parçada bir arıza veya düzgün çalışmasını engelleyen bir BIOS ayarı olabileceğini gösterir. Soğutucu taktıktan sonra sarı ışık yanmaya başladıysa RAM'lere temas etmiş olabilirsiniz.

@kaiser soze RAM'leri söküp taksam düzelir mi?
 
İlk denenmesi gereken şey bu. Umarım çözer. Olmazsa farklı slotlara takmayı ve ardından BIOS sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

Ben ozman kasayı sökmüşken RAM söktak yaptıkdan sonra pili çıkartayım 10 dakika bekleyim sonra bilgisayarı çalıştırıyım ikisini bir yapmış olurum olur değil mi öyle.
 
Evet. O şekilde yapın. Bu arada eğer BIOS için güncelleme varsa onu da yapmanızı tavsiye ederim. Ne olur ne olmaz.

Boot ışığı yanıyormuş anakartın ona baktım ve dediklerinizi yaptım ama sonuç alamadım şimdi BIOS güncelliycem onu deneyeceğim.
Boot ışığı yanıyormuş anakartın ona baktım ve dediklerinizi yaptım ama sonuç alamadım şimdi BIOS güncelliycem onu deneyeceğim.

Güncelledim şimdi onu da olmadı maalesef.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı