Selamlar, geçen günlerde bilgisayarı kuzene bırakmıştım. Canlı derslere girecek diye. Dün teslim aldım ve iki gündür ne zaman açsam itnuezlafan mıdır nedir öyle bir siteye atıyor. Bilgisayarımda Avast'ta var. Halbuki sizce bu sıkıntıyı nasıl çözebilirim veya kuzenim mi bilgisayara virüs bulaştırdı?
Malwarebytes antivirüs değil, antimalwaredir. Dediği şey muhtemelen virüs ve bulamayacak.
Avast'la devam edin. Ayarlardan tarama ve koruma hassasiyetlerini en üste çekin ve tam tarama yapın. İnternet tarayıcısının regedit kayıtlarını silmek için internete bakabilirsiniz. Eğer sahipseniz Avast Cleanup regedit kayıtlarını da düzeltiyor.
Buna benzer sorun benim de başıma gelmişti. Bilgisayarı her açtığımda "World of Tanks" oyununun sitesi açılıyordu kendi kendine. Kaspersky indirip komple tarattım, yeniden başlatınca bir daha gelmedi.
Peki sevgili hocalarım bu virüs nasıl bulaşmış olabilir bendeki bir programdan mı kaynaklanıyor ki ben son 10 15 gündür birşey indirmedim yoksa kuzenim girdiği sitelerden mi bulaşmıştır
Avast sildirip Malwarebytes yükletmeye çalışıyorsun. Bari ESET, Norton vb. öner. Adamın bilgisayarını tehlikeye atıyorsun. Bunlar deneme yanılma yöntemiyle olacak şeyler değil. Malwarebytes antimalware yazılımıdır ve virüslere karşı koruması olsa da Avast'ın koruması ve veritabanı daha güçlüdür.
Peki sevgili hocalarım bu virüs nasıl bulaşmış olabilir bendeki bir programdan mı kaynaklanıyor ki ben son 10 15 gündür birşey indirmedim yoksa kuzenim girdiği sitelerden mi bulaşmıştır
İndirmedim diyemezsiniz. Girdiğiniz her sitede sitenin dosyaları indirilir ve hızlı yüklenmesi adına ön bellekte tutulur. Siteye girmenizle veya gelen bir e-postayı açmanızla, hatta Google'da bir şey aratmakla veya online bir oyuna girmekle zararlı bulaşabilir.
Peki sevgili hocalarım bu virüs nasıl bulaşmış olabilir bendeki bir programdan mı kaynaklanıyor ki ben son 10 15 gündür bir şey indirmedim yoksa kuzenim girdiği sitelerden mi bulaşmıştır.
Avast sildirip Malwarebytes yükletmeye çalışıyorsun. Bari ESET, Norton vb. öner. Adamın bilgisayarını tehlikeye atıyorsun. Bunlar deneme yanılma yöntemiyle olacak şeyler değil. Malwarebytes antimalware yazılı mıdır ve virüslere karşı koruması olsa da Avast'ın koruması ve veritabanı daha güçlüdür.