Bilgisayar açılıp kapanıyor

YunusErtgrul

Hectopat
Bilgisayarda video izlerken Alt Tab attım ve PC dondu açtığımda Windows olduğu sürücüyü bulamadı ama sürücü gözüküyordu. Ertesi sabah bilgisayarı açtığımda fanlar çalıştı ekran gelmedi 5 saniye sonra PC kapandi ardından otomatik bir daha açıldı ama ekran gelmedi PC calisiyor ama ekran gelmiyor. Şey düzelir mi yoksa garantilik mi?

Bilgisayarda video izlerken Alt Tab attım ve PC dondu açtığımda Windows olduğu sürücüyü bulamadı ama sürücü gözüküyordu. Ertesi sabah bilgisayarı açtığımda fanlar çalıştı ekran gelmedi 5 saniye sonra PC kapandi ardından otomatik bir daha açıldı ama ekran gelmedi PC calisiyor ama ekran gelmiyor. Şey düzelir mi yoksa garantilik mi?

BIOS'u sıfırlamayı deneyin ekran kartı ve ramlerin sarı kısımlarını temiz silgi ile silin ve sabit diski çıkarıp tekrar deneyin.

Yan kapağını aç BIOS pilini çıkartıp 10-15 dakika bekle daha sonra BIOS pilini takıp tekrar dene sonuç vermezse, RAMlerini söküp başka slota takıp dene. Harici ekran kartı, ses kartı, ethernet kartı vs. takılı ise onları söküp dene.

Yan kapağını aç BIOS pilini çıkartıp 10-15 dakika bekle daha sonra BIOS pilini takıp tekrar dene sonuç vermezse, RAMlerini söküp başka slota takıp dene. Harici ekran kartı, ses kartı, ethernet kartı vs. takılı ise onları söküp dene.
Bios pili ne oluyor
BIOS'u sıfırlamayı deneyin ekran kartı ve ramlerin sarı kısımlarını temiz silgi ile silin ve sabit diski çıkarıp tekrar deneyin.
Biosa giremiyorum ekran hiçbir türlü gelmiyor. Ramleri silmeyi denicem.

Genellikle ekran kartı soketinin yanında oluyor. Ekte gösterildiği gibi yuvarlak bir pil. Yanındaki tırnağa hafifçe baskı uyguladığınızda otomatik kendisini atıcaktır.
Bios pili ne oluyor

Biosa giremiyorum ekran hiçbir türlü gelmiyor. Ramleri silmeyi denicem.
indir.jpg

@YunusErtgrul BIOS sıfırlamak için sistemin açılması gerekmiyor YouTube'dan bakabilirsiniz ek olarak ekran kartını çıkarıp onboarda bağlamayı deneyin.
Ekran kartı yok
Ryzen 3 3200G
16 GB ram
Msi a320m-a pro
Zalman 550W +80 psu
Genellikle ekran kartı soketinin yanında oluyor. Ekte gösterildiği gibi yuvarlak bir pil. Yanındaki tırnağa hafifçe baskı uyguladığınızda otomatik kendisini atıcaktır.

Eki Görüntüle 1177863
Bilgisayar açılırken biosa girdiğimde 7. Sırada SSD vardı fakat 1. Sırada Windows yoktu. SSD kablosu çıkarıp taktım akşamı yine hata veriyordu ama biosa görebiliyordum sabahı ekran hiç gelmemeye başladı.

Dosya Ekleri

• IMG20210927203811.jpg
    IMG20210927203811.jpg
    181,8 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı