Bilgisayar Açılır Gibi Olup Kapanma Sorunu

Onur Aktaş

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarin güc dugmesine bastigimda acilir gibi oluyor ama kapaniyor. Bu sorun her zaman olmuyor ama genelde oluyor. Kapandigi zaman tekrar acmak icin kasaya gelen guc kablosunu sokup anakartin elektriginin kesilmesini beklemem gerekiyor 10sn falan sonra tekrar guc dugmesine basiyorum. Genelde 2. Seferde aciliyor ve sorunsuz giriyorum bilgisayara ama 2. seferde acilmaz ise 3 4 5 derken aciliyor ama bu sefer BIOS sifirlanmis oluyor. Tarih vs tekrar girmem gerekiyor. Eger islemciye overclock yaparsam overclock faild gibi hatalar veriyor ve BIOS sifirlanmis oluyor. Dedigim gibi eger ilk basta acilmaz ise 2. denedigimde acilirsa BIOS sıfırlanmiyor. Yardimlarinizi bekliyorum.

Bios'u deault yap ve OC düşünme. Bios pilini değiştir. Ayrıca PSU güç kablosunu da standartlarına uygun ve tam oturan bir kablo ile değişmen iyi olur. Monitör kablosu ile psu kablosunu karıştırdı isen yerlerini değiştirmeyi dene.

Bios'u deault yap ve OC düşünme. Bios pilini değiştir. Ayrıca PSU güç kablosunu da standartlarına uygun ve tam oturan bir kablo ile değişmen iyi olur. Monitör kablosu ile psu kablosunu karıştırdı isen yerlerini değiştirmeyi dene.
Dediginiz gibi oc yapmadim bios default ayarlarda sorun devam ediyor en yakin zamanda bios pilini degisitiricam. Tesekkurler ilginiz icin.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı