Bilgisayar açılırken 3 tane uzun bip sesi ve siyah ekran

1600 af

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, PC açılırken 3 tane uzun bip sesi geliyor ve 20 saniye boyunca siyah ekranda kalıyor sonra açılıyor RAM'leri çıkarıp taktım ekran kartını da aynı şekilde nasıl çözebilirim sizce bu sorunu formatla gider mi? İşin kötü yanı format atacağım ama BIOS da açılmıyor girmeye çalıştığımda siyah ekranda kalıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM bellekler çakışıyor olabilir yer değiştirin veya 1 adetini çıkartın.
Daha önce konu açılmış inceleyebilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, PC açılırken 3 tane uzun bip sesi geliyor ve 20 saniye boyunca siyah ekranda kalıyor sonra açılıyor RAM'leri çıkarıp taktım ekran kartını da aynı şekilde nasıl çözebilirim sizce bu sorunu formatla gider mi? İşin kötü yanı format atacağım ama BIOS da açılmıyor girmeye çalıştığımda siyah ekranda kalıyor.
Laptopsa bilgisayar, masaüstüyse anakart modelini yazabilir misiniz?

Denedim ama olmadı hocam maalesef. Anakartın üzerindeki PCI girişi bozulmuş olabilir mi sizce ?
Bence RAM bellek kaynaklı tabi denemek lazım mesela Her bir parçayı çıkart tak şeklinde deneyebilirsiniz.

Klavye bağlıysa klavyeyi çıkarıp tekrar bilgisayarı açmayı dener misiniz?

Bence RAM bellek kaynaklı tabi denemek lazım mesela Her bir parçayı çıkart tak şeklinde deneyebilirsiniz.
Deniyorum ama olmuyor maalesef BIOS pili hariç her şeyi çıkarıp taktım 2 defa hatta buzzeri bile çıkardım ses yapmasın diye :) Ama pc geç açılmaya devam etti tabii hata çözülmedi.
Klavye bağlıysa klavyeyi çıkarıp tekrar bilgisayarı açmayı dener misiniz?
Tabii hemen deniyorum.

3 bip sesi temel 64K bellek hatası, ilk bellek hafızasında arıza yani RAM'de arızalı olduğuna işarettir.

RAM'lerinizi tek tek çıkarıp takmayı deneyin arızalı olan RAM'i bulun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı