Sistem kaynak tüketimi olması gerekenden fazla

theeter

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Başlıkta da yazdığım gibi bilgisayarda nedensizce çok fazla bellek tüketimi var.

1764767990234.png

1764767992701.png

16 GB RAM var fakat ekran görüntüsünde de gözüktüğü gibi %62 RAM yiyor gözüküyor uygulamalar. 10GB ama toplasam hepsini muhtemelen 10GB gelmez. Bunun bir çözümü var mı?

Dosya Ekleri

• 1764767929558.png
    1764767929558.png
    46,8 KB · Görüntüleme: 6
7.7 gb gercek kullanimda 3.2 gb ram ise gerekli yerde kullanilabilmesi icin kenara ayirilmis windows tarafindan zaten bir nevi bir hiz optimizasyonu bu 4.9 gb de bos ram'iniz var aslinda yani 8.2 gb civari kullanilmayan ram'iniz var. 7.7 gb kullaniyor sadece bu da makul bi seviye hocam. Oyun vs actiginizda 3.2 gb ramden kullanir obur turlu her zaman bir seviye ayirir kenara windows.
Endişelenicek bir şey yok yani, bir de sürücüleri geri yüklemesem çok bir sıkıntı olur mu hali hazırda az ram kullanıyorken kullanayım bari :D

Valla hocam suanlik bi sikinti olmaz 😀 Ama ne zaman optimizasyon sorunlari falan yasarsaniz o zaman guncelleyin onun harici bi ram update yakisir aslinda yeriniz varsa anakartta. Gerci fiyatlar da uctu ama :D

Kullanılabilir 5GB diyor, ön bellekteki 5GB ne işe yarıyor bilmiyorum DDU ile eski sürücüleri sildim şu an geri yüklemedim 8 GB'a yakın kullanıyor neredeyse 2 GB düştü bunun 1.5gbını Discord ve Chrome kullanıyor şu anda.

Eki Görüntüle 2615323
Ben size bir format birde bir debloat öneririm(o zaman 4 gb falan yiyo boşta)

Valla hocam suanlik bi sikinti olmaz 😀 Ama ne zaman optimizasyon sorunlari falan yasarsaniz o zaman guncelleyin onun harici bi ram update yakisir aslinda yeriniz varsa anakartta. Gerci fiyatlar da uctu ama :D
Cihazim laptop hocam son zamanlardada niyeyse bellek fiyatları uçtu galiba öyle şeyler görüyorum bu dönemde çok mümkün değil :D

Ben size bir format birde bir debloat öneririm(o zaman 4 gb falan yiyo boşta)
Format en yakın zamanda atmayı planlıyordum zaten de formatlık bir alakası yoktur belki diye düşündüm o yüzden sorayım dedim teşekkürler tekrardan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı