Bilgisayar açılırken bazen monitöre görüntü gitmiyor

doğan58

Centipat
İyi günler yeni bir sistem topladım.
Sistem özellikleri:
AMD Ryzen 5 3600 3.6 GHz
RTX 2060 6 GB
Kingston 2X8GB DDR4 3200MHz HyperX RAM
Adata SU630 480 GB SSD
Aerocool 600W 80+ güç kaynağı
ASRock B450M HDV R4.0 anakart

Sistemi toplayalı 1 ay bile olmadı fakat sorunum şu; Bilgisayarı açıp kapattığım zaman veya reset atmam gerektiği zaman monitöre görüntü vermiyor. Kasa da fanlar LED'ler ekran kartının ışığı yanmasına rağmen ekrana görüntü gitmiyor. Bu olay tamamen rastgele oluyor tek seferde de bilgisayar açılabiliyor.
Bilgisayarı aldığım yerin teknik servisine gönderdim. BIOS güncelledik, halledildi dendi fakat bilgisayar bana geldiği zaman aynı sıkıntıyı tekrar ediyor.

Benim denediğim çözümler;
BIOS güncel.
Driverlar güncel.
RAM slotları değiştirdim.
Kabloları ve başka bir monitörle test ettim bilgisayarı sonuç aynı.

Bilgisayar açıldıktan sonra herhangi bir sıkıntısı yok. Oyun performansı olsun başka bir şey olsun problemsiz çalışıyor. Tek sıkıntım yukarıda bahsettiğim olaydır. Fikirlerinizi, çözüm önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim.

BIOS ayarlarınızda Fast Boot özelliği açık mı? Bende de aynı sorun vardı,PC'nin bağlı olduğu prizi kapatıp açıyordum o zaman normal açılıyordu.Sonra BIOS ayarlarına girdim elektrik gittikten sonra normal başlat seçeneği varmış.Muhtemelen ben prizi kapatıp açınca elektrik gitti sanıp normal başlatıyordu.Sonra Fast Boot özelliğini kapattım ve sorun ortadan kalktı.Bilginize...

Monitörün kablosunu anakarta bağlamış olmayasın ? Ben öyle bir şey yaşadım da bilgisayarcının yanında rezil olmuştum :)
Hayır dostum eminim ekran kartına bağlı. Teşekkürler cevabın için.
Gelmiyor derken hiçmi gelmiyor yoksa karıncalı şekildemi
Hiç gelmiyor monitöre görüntü cızırtı felan yok bazı zamanda direk tek seferde sorunsuz açılıyor çok garip gerçekten.
Grafik önceliği ayarını BIOS ta PCI yapmayı dene.
Monitörün bağlı olduğu portu değiştir. 1 ve 2. farkı olabilir yada kablo sorunu.
Dostum farklı bir bilgisayarda monitörü denedim monitörde ve kablolarda herhangi bir sıkıntı yok.
Biosta söylediğini deniyeceğim.
BIOS ayarlarınızda Fast Boot özelliği açık mı? Bende de aynı sorun vardı,PC'nin bağlı olduğu prizi kapatıp açıyordum o zaman normal açılıyordu.Sonra BIOS ayarlarına girdim elektrik gittikten sonra normal başlat seçeneği varmış.Muhtemelen ben prizi kapatıp açınca elektrik gitti sanıp normal başlatıyordu.Sonra Fast Boot özelliğini kapattım ve sorun ortadan kalktı.Bilginize...
Hocam hiç dikkat etmedim fastboot açık mı diye bende şu şekil yapiyorum bilgisayar kapalıyken güç kablosunu prizden çıkarıp takıyorum açılma ihtimali artıyor bu şekilde yapınca dediğin bios ayarına bakicam

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Önerilerinizi ve çözümlerinizi bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı