Çözüldü Bilgisayar açılırken BIOS ekranında kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Oddious

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Ögrenci/Makina Mühendisi
Herkese selamlar.
Şöyle bir sorunum var bilgisayarıma yakında format attım bundan 1-2 ay önce falan fakat son zamanlarda bilgisayarı açarken BIOS ekranında kalıyor ve açılmıyor. 15-20 dakika beklediğim oldu açılmadı.

PC açılınca doğrudan BIOS'a giriyorsa kurulu Windows bozulmuş olabilir. Ya da sabit diskiniz de bozulmuş olabilir. PC kaç yıllık? Ayrıca PC özellikleri neler? BIOS'ta HDD gözüküyor mu?

Evet hocam HDD BIOS'ta gozukuyor PC 2 bucuk yillik... Acilirken sizin YouTube'a yuklediginiz videoya bakarak yukledim UEFI olarak ve anakart ekrani ile daliyor Windows'a BIOS ekrani gelmiyor sadece o ekranda kalıyor. PC Windows 10 Pro 64 Bit 16 GB RAM Windows SSD'ye yuklu.

HDD bozulmuş olabilir.
HDD'nin anakarta olan bağlantısında bir sıkıntı olmus olabilir. İşletim sistemin çökmüş olabilir.

Yok hocam SSD ve HDD saglam gozukuyor sorun acaba anakartta olabiliri mi?

Anakartın başlangıçtaki tam ekran logosunu kapatın. BIOS büyük ihtimal size bir soru soruyor ya da hata mesajı görüntülüyor olabilir.

Çok teşekkür ederim sorunumu çözdünüz canınızı yerim.

Bende Dual UEFI BIOS Gıgbayte 2011 var. Ben o Dual UEFI BIOS yazısını istemiyorum, nasıl yapabirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı