Çözüldü Bilgisayar açılırken BIOS'a atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

358319

Hectopat
Bilgisayar hafif darbelerde sarsıntıda donuyor. Bugün 5.oluşu. Kapattım açtım görüntü gelmedi. Anakart VGA ışığı yandı. 5.sistemi açışım da boot ışığı yanmaya başladı. BIOS menüsüne atmaya başladı. Her açılışta atıyor. Ne yapmalıyım? Kartı daha bugün sabah aldım.

Çözüm
Güç kaynağı, kartın minimum gereksinimini karşılıyor. O zaman bu durumda kart sıkıntılı diyebiliriz.

UEFI'dan CFU(tam hatırlamıyırum) ya çektim düzeldi hocam.

Sallantıda sistemin düzelmeyecek şekilde donması kafamı karıştırıyor. Sallantıda ekran kartını etkisiz hale getirecek bir parçası var mı? Ya da öyle sorunları? Temassızlık mı var onu da bilmiyorum.
Hocam şöyle söyleyeyim 1hafta önce kartımı sattım sorunsuz giriyordu, bu sabah aldığım kartta donmalar oldu ilk taktığımda beri en sonda böyle işte.

Hi-Level.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şöyle söyleyeyim 1hafta önce kartımı sattım sorunsuz giriyordu, bu sabah aldığım kartta donmalar oldu ilk taktığımda beri en sonda böyle işte.

Hi-Level

Donma takılma sorunu sadece ekran kartı değişimi yapınca olmuyor.
Anakart olarak MSI Z90 Edge Wi-Fi DDR4 kullanmaktaydım daha sonra değiştirdim.
MSI Z790 Tomahawk Wi-Fi 7200 modele geçtim.
Windows 10 kurulu olan M.2 SSD diski takmama rağmen tarayıcıda yavaşlamalar oluyordu.
Daha sonra temiz kurulum yaptım düzeldi.
Sürekli BIOS'a atması normal bir durum değil.
Crystal disk ile SSD'yi taradınız mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sabah sıfırladım driveri kurdum. Her şeyi yaptım donma dediğim komple düzelmeyecek şekilde donuyor. Bu anakartla 3 ekran kartı kullandım bunda başıma geldi.

Kapatıp açınca düzeltiyordu.

Ne yapmamı önerirsiniz? Bios pilini çıkardım bekledim taktım, depolanma kısmını çıkardım taktım aynı şekilde ramleri de

Anakartınızda dahili kart var ise, ekran kartını söküp öyle deneyin o zaman. Veya başka kartınız var ise onunla deneyin.
Şuan için yok hocam.

Hocam anakart modeli nedir ve sıfır mı aldınız?
Anakart 2 yıllık sıfır aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı