Bilgisayar Açılırken Bip Sesi ve Ekranın Gelmemesi

BIOS Pilini değiştirdim. Birkaç saat hiçbir sorun olmadı. Sorun çözüldü sanmıştım ama yine oldu.
Bu bip seslerinin bir anlamı var hocam sorunu bildiriyor zaten. Sizde duyulan ses biiiiiiip mi yoksa bibip mi? Bip sesleri ve anlamları bu konudan bakabilirsiniz.

Hocam bundan haberim var. Sorun da o zaten hiçbir ses gelmiyor.

Dostum ekran kartın nedir? Özellikleri vs. Yazar mısın.
Ben 2. pc`yi vatandan almıştım benzer sorun vardı. Pc biraz kullanınca ya da boşta durunca ya donuyordu ya da kapatıydu açmaya çalışınca görüntü gelmeme durumu vardı baya araştırmıştım sonra vatandaki bir iki işgüzar eleman psu yetmiyodur deyip aklımı çeldi ve psu aldım 800watt 80 plus ama yine devam etti psu`yu da geri almadılar o zaman, neyse sorunu başka bir siteden tanıştığım pc mühendisi bir arkadaşın yardımıyla çözdük (uzay format dahil bir sürü çözüm denemiştik hata kodları yabancı sitelerden makaleler vs.) Oysa sorun çok basitmiş ama tahmin etmek mesele soruna sebep olan ekran kartıyla gelen ve standart yüklenmesi gereken bir uygulamaydı. Uygulama ekran kartından tam performans alabilmek için otomatik şekilde gpu`ya o.c yapıyomuş bu da anakart, ram ve cpu ortak çalışmasında uyumsuzluk yaptığı için sorun çıkıyodu, velhasılı kelam senin sorunun da böyle birşey olabilir diye düşündüm.
Tavsiyem ekran kartını sök kaldırabilirsen driverlerını da kaldır vga ile açmayı dene

Çözdüm sorunu hocam güç kaynağından ana karta giden 24 pinli kabloyu söküp düzgünce takınca problem kalmadı. Bir daha yaşamadım sorunu. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı