Çözüldü Bilgisayar açılırken bir kez kendini resetliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BabaYagaRambo

Centipat
Evet arkadaşlar başlangıçta sadece bir kez açılıyor 5 sn sonra çıt diye ses geliyor PSU'dan sonra tekrar açılıyor ancak bu esnada da işlemci fanları son devirde çalışıyor.

Bunun sebebi nedir ya da nelerdir nasıl düzeltilebilir?
İleri de sistemde dosyaların bozulmasına ya da teknik olarak sistemin tam performansına olumsuz etkisi olur mu?
  • Aerocool KCAS 1200W bronz sertifikalı PSU.
  • Ryzen 3600X.
  • GTX 1660 Ti.
  • ASUS B450 PRO GAMING.
İşletim sisteminde sorun olma olasılığı yok çünkü PC'yi topladıktan sonra ilk açtığım zaman aynı şey oldu.
Ancak anakart geldiğinde üzeri gerçekten tozluydu İncehesap'tan aldım ve hatta kendilerine resimli mail atarak bunu paylaştım tabii ki ilgilenmediler.
Basınçlı hava ile anakartı temizleyeceğim olmadı.
Şuraya bakın PC mi topluyoruz, uzaya roket mi fırlatıyoruz ya kompresörle sıfır anakart temizlemek.

Tüm parçaları teker teker söküp deneyip sonucu yazacağım klavye, mouse, monitör, SSD, Ethernet.

Sorunu çözdüm. Benim bilgisayardaki sorun M.2 SSD'nin yerinden kaynaklanıyormuş. İkinci M.2 SSD slotundan çıkarıp ilkine taktım ve sorun çözüldü arkadaşlar.

Dosya Ekleri

• IMG_20200604_103128.jpg
    IMG_20200604_103128.jpg
    777,4 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_20200604_103255.jpg
    IMG_20200604_103255.jpg
    875 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı