Merhaba dün bir sebepten dolayı güvenli ön yükleme özelliğini açmam gerekti. Fark ettim ki BIOS modum CSM'miş. Bilgisayara format atmadan yardımcı bir uygulamayla CSM'den UEFI'a geçirip güvenli ön yükleme ayarını açtım fakat açtığım gibi böyle bir ekranla karşılaştım. Bilgisayarım hala sorunsuz çalışıyor gibi gözüküyor. Normal bir şekilde açılıyor ama yine de sanki önemli bir sorun varmış gibi hissettim. Danışmak istedim.
Sistemim:
AMD Ryzen 3 1200 işlemci
AMD Radeon RX 570 ekran kartı
B450M-A Pro Max anakartı
Viper DDR4 3200 MHz 8 GB RAM
Cooler Master 600 watt Power suply
Hocam daha yeni format attım dediğim gibi sıfırdan kurdum her şeyi ama yine de DDU ile silip tekrar yükledim sorun devam ediyor. Hayır PC kendine restart atmıyordu.
Önce sistemi UEFI'ye geçir. CSM disable olsun. Böyle yaparsan sistemi açılmama durumu normal zaten. Temiz bir Win 10 kur. Rufus ile UEFI-GPT olarak yazdırırsın. Kurulum sonrası sürücü bulucu vs. kullanma.
Önce sistemi UEFI'ye geçir. CSM disable olsun. Böyle yaparsan sistemi açılmama durumu normal zaten. Temiz bir Windows 10 kur. Rufus ile UEFI-GPT olarak yazdırırsın. Kurulum sonrası sürücü bulucu vs. kullanma.
Temiz bir Windows 11 kurdum Rufus'tan GPT olarak yazdırarak BIOS'tan UEFI'a geçirdim msinfoda şu an UEFI diye gözüküyor ama hala aynı problem var hocam