Bilgisayar açılırken mavi ekran çıkıyor

MelikşahKAYA

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba dün bir sebepten dolayı güvenli ön yükleme özelliğini açmam gerekti. Fark ettim ki BIOS modum CSM'miş. Bilgisayara format atmadan yardımcı bir uygulamayla CSM'den UEFI'a geçirip güvenli ön yükleme ayarını açtım fakat açtığım gibi böyle bir ekranla karşılaştım. Bilgisayarım hala sorunsuz çalışıyor gibi gözüküyor. Normal bir şekilde açılıyor ama yine de sanki önemli bir sorun varmış gibi hissettim. Danışmak istedim.

WhatsApp Görsel 2024-08-18 saat 11.29.47_68e2ec39.jpg

Sistemim:
AMD Ryzen 3 1200 işlemci
AMD Radeon RX 570 ekran kartı
B450M-A Pro Max anakartı
Viper DDR4 3200 MHz 8 GB RAM
Cooler Master 600 watt Power suply

Merhaba dün bir sebepten dolayı güvenli ön yükleme özelliğini açmam gerekti. Fark ettim ki BIOS modum CSM'miş. Bilgisayara format atmadan yardımcı bir uygulamayla CSM'den UEFI'a geçirip güvenli ön yükleme ayarını açtım fakat açtığım gibi böyle bir ekranla karşılaştım. Bilgisayarım hala sorunsuz çalışıyor gibi gözüküyor. Normal bir şekilde açılıyor ama yine de sanki önemli bir sorun varmış gibi hissettim. Danışmak istedim.

Eki Görüntüle 2287424

Sistemim:
AMD Ryzen 3 1200 işlemci.
AMD Radeon RX 570 ekran kartı.
B450M-A Pro Max anakartı.
Viper DDR4 3200 MHz 8 GB RAM.
Cooler Master 600 watt Power suply.

Normal gibi hocam ayrıca nasıl bir yardımcı uygulama ile yaptınız tavsiye etmem bu arada bu şekilde yapmayı PC ona göre kurulur çünkü. Bir de CSM'den nasıl UEFI'ye aldınız CSM bir ayardır CSM'i kapatabilirsiniz. CSM açıkken UEFI'den tam olarak yararlanamazsınız sadece.

Normal gibi hocam ayrıca nasıl bir yardımcı uygulama ile yaptınız tavsiye etmem bu arada bu şekilde yapmayı PC ona göre kurulur çünkü. Bir de CSM'den nasıl UEFI'ye aldınız CSM bir ayardır CSM'i kapatabilirsiniz. CSM açıkken UEFI'den tam olarak yararlanamazsınız sadece.
Hocam msinfo kısmında bios modum eski(csm) şeklinde gözüküyordu bende biraz araştırdım bazı forumlarda ve youtube videolarında Aomei partition assistant isimli bir uygulama kullanıldığını gördüm denedim ve bios modum şuan uefi sorunsuzdu taki bu mavi ekranı alana kadar.

Ayrıyeten şunu de yeni farkettim oyun farketmeksizin 1 veya daha fazla süre bir oyunda kalıp oyunu kapatınca yiyorum bu mavi ekranı örneğin az önce CS2 oynuyordum steam üzerinden oyunu durdur tuşuna bastım bastıktan bir kaç saniye sonra bu mavi ekran hatasını yedim.

Son düzenleme:
Hocam msinfo kısmında BIOS modum eski(CSM) şeklinde gözüküyordu bende biraz araştırdım bazı forumlarda ve YouTube videolarında AOMEI Partition assistant isimli bir uygulama kullanıldığını gördüm denedim ve BIOS modum şu an UEFI sorunsuzdu taki bu mavi ekranı alana kadar.

Ayrıyeten şunu de yeni fark ettim oyun fark etmeksizin 1 veya daha fazla süre bir oyunda kalıp oyunu kapatınca yiyorum bu mavi ekranı örneğin az önce CS2 oynuyordum Steam üzerinden oyunu durdur tuşuna bastım bastıktan birkaç saniye sonra bu mavi ekran hatasını yedim.

Peki sistem minidump dosyası oluşturuyor mu? Ayrıca bana kalırsa bu uygulamadan kaynaklı yaşadığınız bir sorun eğer verileriniz önemli değilse temiz kurulum yapın direkt önemli ise de verileri yedekleyip temiz kurulum yapın.

Çok örnmli bir verim bulunmuyor fakat nerdeyse 900gb tekrar her şeyi kurmak için açıkcası çok zamanım yok.

Minidump dosyası oluşturuyor mu diye hiç kontrol etmedim müsait bir zamanda edip haber ederim istersenizde paylaşabilirim.

Çok örnmli bir verim bulunmuyor fakat neredeyse 900GB tekrar her şeyi kurmak için açıkçası çok zamanım yok.

Minidump dosyası oluşturuyor mu diye hiç kontrol etmedim müsait bir zamanda edip haber ederim istersenizde paylaşabilirim.

Eğer oluşturuyor ise paylaşın ama mavi ekran hatası değil bu çok zor bir ihtimal. Eğer formatı denemek istemiyorsanız aynı uygulamadan yapabiliyor iseniz geri CSMe alıp deneyin. Ayrıca ekran kartı sürücüsü güncel değilse DDU ile şu ankini silip güncelini indirin.

Çünkü diskin normalde GPT formatında olması gerek iken UEFI modunda siz GPT'ye çevirmeden BIOS modu değiştirmiş oluyorsunuz.

Son düzenleme:
Eğer oluşturuyor ise paylaşın ama mavi ekran hatası değil bu çok zor bir ihtimal. Eğer formatı denemek istemiyorsanız aynı uygulamadan yapabiliyor iseniz geri CS'me alıp deneyin. Ayrıca ekran kartı sürücüsü güncel değilse DDU ile şu ankini silip güncelini indirin.

Çünkü diskin normalde GPT formatında olması gerek iken UEFI modunda siz GPT'ye çevirmeden BIOS modu değiştirmiş oluyorsunuz.

Ekran kartı sürücüm güncel.
Mavi ekran hatasının hata kodunu belirtmeyi unutmuşum DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Eğer oluşturuyor ise paylaşın ama mavi ekran hatası değil bu çok zor bir ihtimal. Eğer formatı denemek istemiyorsanız aynı uygulamadan yapabiliyor iseniz geri CS'me alıp deneyin. Ayrıca ekran kartı sürücüsü güncel değilse DDU ile şu ankini silip güncelini indirin.

Hocam kusura bakmayın şu an bilgisayarımın başına oturabildim kontreol ettim ve minidump dosyası her mavi ekrandan sonra oluşturduğunu fark ettim birazdan paylaşacağım Drive'a yükleyip

Son düzenleme:
Ekran kartı sürücüm güncel.
Mavi ekran hatasının hata kodunu belirtmeyi unutmuşum DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Hocam kusura bakmayın şu an bilgisayarımın başına oturabildim kontreol ettim ve minidump dosyası her mavi ekrandan sonra oluşturduğunu fark ettim birazdan paylaşacağım Drive'a yükleyip.

Başka yok mu hocam sürekli oluştuğunu söylüyordunuz ayrıca tavsiyem aynı uygulama ile tekrardan eski CSM moduna almanız olur eğer UEFI yapmak istiyorsanız temiz kurulum yapın.

Başka yok mu hocam sürekli oluştuğunu söylüyordunuz ayrıca tavsiyem aynı uygulama ile tekrardan eski CSM moduna almanız olur eğer UEFI yapmak istiyorsanız temiz kurulum yapın.
Hocam her seferinde oluşturmuş 3-4 adet vardı en sonuncusu buydu bir tane yeterli olur diye düşünmüştüm.

Az önce bilgisayarımı formatladım temiz bir şekilde UEFI kurdum bahsettiğim DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hata kodlu mavi ekran hatası artık olmuyor fakat hala bilgisayar açılırken bu çizgili mavi ekran oluyor.

IMG_2135.jpeg

Hocam her seferinde oluşturmuş 3-4 adet vardı en sonuncusu buydu bir tane yeterli olur diye düşünmüştüm.

Az önce bilgisayarımı formatladım temiz bir şekilde UEFI kurdum bahsettiğim DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hata kodlu mavi ekran hatası artık olmuyor fakat hala bilgisayar açılırken bu çizgili mavi ekran oluyor.

Eki Görüntüle 2290198

DDU ile sürücünüzü silip yeniden yükler misiniz? Bu arada önceki dump dosyasını oluşturduğu halde iken PC kendisine restart atmıyordu değil mi?Bu arada windowsun sürücüleri değiştirmesine izin veri kapayıp yapın.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı