Bilgisayar açılırken mavi ekran hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Umutcanm

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
amd 6600
Anakart
gıgabayte 450
İşlemci
amd ryzen 5 5500
Mini dumpa nereden gireceğim bilmiyorum PC hiç açılmıyor, açtığımda gördüğüm sadece 2 şey var 1 mavi ekran, 2 yeniden başlatılıyor, başka hiçbir şey görmüyorum.

Merhaba.

Bu rehberi inceledikten sonra dosyaları paylaşabilirsiniz eğer oluştuysa.

Masaüstüne giremiyorum ki bunun için masaüstüne girmem gerekmiyor mu?

İlettiğiniz resim için teşekkür ederim.

BAD_POOL_CALLER genel manada RAM belleklerle ilişkili bir hatadır.
Sisteme erişemiyoruz, Minidumpları alamıyoruz. Oluşup oluşmadığı da bu durumda bir muamma.

Diskte bir bozulma varsa bundan kaynaklı da oluşmuş olabilir. Test etmekte fayda var.

Evinizde başka bir bilgisayar var ise Ventoy ile bir Boot diski oluşturun.
Bunun içerisine Hiren's BootCD, Memtest86 ve kullandığınız Windows sürümünün ISO dosyasını atın.
(İleriki dönemler adına da faydalı olacaktır. İsviçre çakısı gibi düşünün.)

Sistemi Hiren's BootCD ile Boot edip oradan HD Tune çalıştırıp "Quick Scan" tiki kapalı olacak şekilde bir "Error Scan" çalıştırın.

Evimde bir de Mac var evet ama dediğinizden bir şey anlamadım bu sorunun nasıl olduğunu biliyorum onu anlatırsam belki işinize yarayabilir şöyleki AMD'nin kendi sitesinden işlemcim için bir program indirdim ardından açtığımda bir sürü CMD ekranı geldi ve mavi ekran yedim sonrasında benden BitLocker şifresi istendi onu yazdıktan sonra da sadece bu şekilde mavi ekran ve yeniden başlatma olarak döngüye girdi.

Yukarıda ifade ettiğim şey diskte donanımsal bir arıza olup olmadığını tespit etmek adına yapılması için yönergesini ifade ettiğim HD Tune testi.

Sisteme normal şekilde erişemiyorken Hiren's gibi bir PE (Kurulum Öncesi Ortam) kullanarak aslında kurulu sisteme erişilip erişilemeyeceğini test etmek faydalı olabiliyor.

İndirdiğiniz program Chipset sürücüsü ya da dahili ekran kartı sürücüsü müydü?
Resmi siteden indirdiyseniz BitLocker şifresi isteme gibi bir olaya sebebiyet vermeyecektir indirilen program.

Tam olarak sitede şuraya girip bunları yazdım daha sonrasinda bana gosterdigi uygulamayı indirdim.

Dosya Ekleri

• 20250222_123401.jpg
    152,1 KB · Görüntüleme: 36
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…