Bilgisayar açılırken mavi ekran hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Umutcanm

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
amd 6600
Anakart
gıgabayte 450
İşlemci
amd ryzen 5 5500
Mini dumpa nereden gireceğim bilmiyorum PC hiç açılmıyor, açtığımda gördüğüm sadece 2 şey var 1 mavi ekran, 2 yeniden başlatılıyor, başka hiçbir şey görmüyorum.

Çok enteresan. CMD ekranı çıkabilir belki ama BitLocker şifresi istemesi anormal bir durum.
BitLocker önceden ayarlandıysa verebilir ancak hiç ayar yapılmadıysa şifreyi istemesi anormal.

Hiçbir ayar yapamadım BitLocker diye birşeyide ilk defa gördüm zaten BIOS'a girip oradan bir şey yapmam mümkün mü?

Valla BIOS üzerinde bu konuda bir ayar var mıdır bilemiyorum. Çok uzun süredir masaüstü sistem kullanmadığım için bu konuda biraz geride kaldım.

Hiren's ile kontrol edebiliriz diye düşünmüştüm ancak BitLocker ile alakalı bir ayar veya program bulunmuyor. Bilgisayarımda çalıştırıp kontrol ettim.

Önemli verileriniz yoksa sıfırdan bir Windows kurulumu deneyebiliriz.
Ama bundan önce yapılacak başka bir şey varsa buna yoğunlaşalım.

Vallahi BIOS üzerinde bu konuda bir ayar var mıdır bilemiyorum. Çok uzun süredir masaüstü sistem kullanmadığım için bu konuda biraz geride kaldım.

Hiren's ile kontrol edebiliriz diye düşünmüştüm ancak BitLocker ile alakalı bir ayar veya program bulunmuyor. Bilgisayarımda çalıştırıp kontrol ettim.

önemli verileriniz yoksa sıfırdan bir Windows kurulumu deneyebiliriz.
Ama bundan önce yapılacak başka bir şey varsa buna yoğunlaşalım.

Şöyle bu BitLocker şifresini girdikten sonra zaten kurtalımadığı için sıfırlama istedi Windows'u sıfırladım ama harici belleği sıfırlamadım harici belleği çıkartıp çalıştırmam problemi düzeltebilir mi?
Veya PC'yi İtopya üzerinden aldım onlarla iletişime geçsem garanti kapsamına girer mi yardımcı olabilirler mi?

Sıfırdan bir Windows kurulu yaptınız anladığım kadarıyla. Sisteme erişilebiliyor mu halihazırda?

Şöyle bu sorun dün gece başıma geldi bu bahsettiğim uygulamayı indirdiğimde bir sürü CMD açıldı ardından mavi ekran verdi bende bir anlık panikle PC'yi kasadan kapattım açtığımda benden BitLocker şifresi istedi şifreyi girdikten sonra kurtarma için PC'yi sıfırlamasını istedim ama harici diske bir şey yaptırmadım sonrasındada bilgisayar uzun bir süre boyunca kendini sıfırladı yaklaşık 1-1.30 saat falan sürdü sonra da hala mavi ekran verip yeniden başlama arasında sürekli döngü halinde devam ediyor bilgisayarda girebildiğim tek yer BIOS açılınca F12 basılı tutup BIOS'a erişebiliyorum o kadar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı