Bilgisayar açılırken "no bootable devices found" hatası

Muhammet.xl

Decapat
PC'yi açtım ama ekran simsiyah "no bootable devices found" şöyle bir şey yazıyor. Bunu ben çözebilir miyim yoksa tamir mi lazim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Boot menüye gir işletim sisteminin kurulu olduğu diski seç yeniden başlat, büyük ihtimal işe yarar olurda yaramazsa format at.

PC'yi açtım ama ekran simsiyah "no bootable devices found" şöyle bir şey yazıyor. Bunu ben çözebilir miyim yoksa tamir mi lazim?
İşletim sisteminiz ve masaüstü laptop?

bios menüden sahip olduğunuz ssd veya hddyi seçmeniz lazım boot menüden. eğer seçmenize rağmen yine aynı sorunu alırsanız ssd veya hdd artık ne kullanıyorsanız onda bir sorun olabilir. parça değiştirerek sorunu çözebilirsiniz.

Eğer ki SSD takili oldugu halde boyle diyorsa BIOS ayari bozulmus olabilir bazen bende de olabiliyor BIOS'u acip boot kismindan ilk siraya SSD nizi yerlestirin SSD yoksa boyle demesi normal zaten.

Biraz kurcaladım, sanırım bilgisayar kilitlendi, legacy ve UEFI yerini değiştirmeye çalışırken admin password istedi. Yanlış girdim, şimdi de şifre istiyor bilgisayarın açılması için.

Biraz kurcaladım, sanırım bilgisayar kilitlendi, legacy ve UEFI yerini değiştirmeye çalışırken admin password istedi. Yanlış girdim, şimdi de şifre istiyor bilgisayarın açılması için.

Bilgisayarciya goturun BIOS'unuzu komple resetlesin sifreyi bilmiyorsaniz isiniz bayağı zor BIOS chipi sokulup resetlenecek falan filan.

Yapılır değil mi, çünkü internetten baktım biraz, şifreyi bilmiyorsanız başka yolu yok diyorlardı, abicim vallahi uğraştıkça daha çok batırdım bilgisayarı.

Eğer ki BIOS'u en bastan yazarsaniz oluyor ama bayağı zahmetli bir is Technopat'in videosu var ona bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı