Bilgisayar açılırken "Reboot and select proper boot device" hatası

332655

Hectopat
Selam,
Dün gece bilgisayarla işim bittikten sonra bilgisayarı kapatayım dedim bilgisayar yaklaşık 10 dakika falan kapanmadı bende bilgisayarı manuel olarak düğmesinden kapattım sabah açtığımda bu hatayı aldım forumları gezdim kablolar çıkmış olabilir denildi güzelcene taktım BIOS'a girip Windows bootu yukarı al denildi fakat benim MSI BIOS olduğu için pek anlamadım yardımcı olur musunuz arkadaşlar.

IMG_20220905_144541_498.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten hard disk ilk sırada görünüyor. Sıralama sorunu değil de donanımsal sorun da olabilir. Çünkü kapanırken de geç kapandı demişsiniz. SATA kablosunu başka bir yuvaya takmayı deneyin.

Galiba sisteminizde SSD var. Onda arıza olma ihtimali de olabilir. Elinizde başka sistem kurulu disk varsa onu takıp tam emin olabilirsiniz.

Ama hocam birden nasıl bozulmuş olabilir ki sadece manuel olarak kapattım anlamıyorum.

SSD'yi söküp farklı bir PC'de, örneğin: Arkadaşınızda test etme imkanınız varsa edin. Sistem boot etmiyor.

Öyle bir imkanım yok maalesef.

Ama hocam birden nasıl bozulmuş olabilir ki sadece manuel olarak kapattım anlamıyorum.

Elinizde Windows kurulumu için hazır flash bellek varsa tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Bir ihtimal, ani kapandığı için Windows'un boot dosyaları zarar görmüş olabilir.

10 dakika kapanmayan makineyi power düğmesine basılı tutarak kapattınız. Bu yüzden böyle bir sorun olma ihtimali olabilir. Bir de bios reset deneyin ve sonra duruma bakın.

10 dakika kapanmayan makineyi Power düğmesine basılı tutarak kapattınız. Bu yüzden böyle bir sorun olma ihtimali olabilir. Bir de BIOS reset deneyin ve sonra duruma bakın.

Hocam BIOS reset denedim sonra tekrar SSD'yi 1.sıraya getirdim sorun gene ayni büyük ihtimal SSD de sıkıntı var. Size dünkü kapatmayla bozulmuş olabilir mi gerçekten?

Hocam BIOS reset denedim sonra tekrar SSD'yi 1.sıraya getirdim sorun gene ayni büyük ihtimal SSD de sıkıntı var. Size dünkü kapatmayla bozulmuş olabilir mi gerçekten?

BIOS resette çözüm olmadıysa SSD'nin bozulmuş olma ihtimali çok yüksek ve evet düzgün kapatılmayan makinelerde bu gibi sorunlar olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı