Bilgisayar açılırken SSD'yi görmüyor

bahtsız ibrahim

Zeptopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Crucial 500 gm nvme m2 ssd
Anakart
msi h310m pro vsh plus
Bu bilgisayarı 3 yıl önce vatandan aldım, sorun yok. Ekran kartını değiştirdim GT 1030'dan RTX 2060 Super'e gene sorun yok. Gittim içindeki HDD'yi attım normal markası değişik bir SATA SSD taktım içine direkt Windows'un kendi Launcher'inden Windows 10 yükledim gene sorun yok bilgisayar 10 -20 gün sorunsuz çalışı ve sonra ilk hata geldi ve kader ağları ördü. Bilgisayar açılırken SSD'nin içerisindeki Windows'u okumaz hale gedi, sonra aman boş ver dedim bir de Windows 11 geçmek istiyordum ve arkadaşımın bilgisayarından Windows 11 flash hazırlayıp kurdum ve aynı şekilde gene gitti dedim Windows 11 bozuk ve bu işlem 1-2 kere daha devam etti 5. flash hazırlayışımda artık SSD dimde bir sorun oldunu anladım ve gittim sıfır Crucial NVMe M.2 aldım. Bir de dönüştürücü aldım ve bilgisayara Windows 11 kurdum bilgisayar roket gibi olmuş diye seviniyordum gene bir sorun çıktı bu sefer açarken M.2'yi görmüyor birkaç kez açılış esnasında arka taraftaki şarteli aç kapa yapınca bazen okuyor ve bilgisayar açılıyor. Soketleri silmeyi denedim, Rufus ile Windows kurmayı denedim cve anakart BIOS güncerellemeyi denedim bu bilgisayar en fazla 10 kere daha zorla açılıyor sonra yine tekrar sıfır kurulum bana bir çözüm önerisi olan var mı? Kusura bakmayın biraz zamanınızı aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahtsız ki ne bahtsız arkadaş...
Pek çok şey yapmışsınız...

Kolaylıkla uygulanabilecek bir/iki şey söyleyebilirim.
Çözüm olmasa bile belki kendinizin yapacağı diğer işlemler açısından faydası olabilir.

Bios fabrika ayarlarına döndürmeden önce takılı tüm diskleri söküp biosu hiçbir sabit disk takılı değilken fabrika ayarlarına çevirerek ayarları kaydedin. Sabit disk, özellikle de sistem yüklü bir sabit diskin takılı olması düzgün şekilde fabrika ayarlarına döndürmeye engel teşkil ediyor...

Defalarca format atmışsınız, çözüm bulamazsınız muhtemelen yine atarsınız. Bu durumda yukarıdaki şekilde Bios'u sıfırlayın ve mümkünse içinde sistem bulunmayan, biçimlendirilmiş bir disk takarak yapın.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı