Bilgisayar açılırken "virüs temzileniyor" yazıyor

Bu sabah bilgisayarı açarken siyah ekranda virüs algılandı ve temizleniyor tarzı bir yazı gördüm, siyah ekranda. Sonra masaüstü açıldı ama sanki BIOS menüsünden gelmiş gibiydi o yazı. Fotoğraf atamıyorum çünkü ne olduğunu anlayana kadar gitti bile. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? BIOS'ta virüs olduğunu nasıl anlarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sabah bilgisayarı açarken siyah ekranda virüs algılandı ve temizleniyor tarzı bir yazı gördüm, siyah ekranda. Sonra masaüstü açıldı ama sanki BIOS menüsünden gelmiş gibiydi o yazı. Fotoğraf atamıyorum çünkü ne olduğunu anlayana kadar gitti bile. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz? BIOS'ta virüs olduğunu nasıl anlarım?

ESET ile UEFI'nizi tarayın. Ve ESET'i kullanmaya devam edin. Bir zararlı aktivite tespit ederse bulacaktır.

Format attığınızda virüs silinmiyor ise BIOS virüsüdür. Kaspersky ile tam tarama yapın bakalım bir şey bulacak mı? Ayrıca crack oyun vs indirdiniz mi?
Korsan hiçbir şey yoktu.

Bıosa update gelmiş onu yapıp format attım birazdan tarama yapacağım.
ESET ile UEFI'nizi tarayın. Ve ESET'i kullanmaya devam edin. Bir zararlı aktivite tespit ederse bulacaktır.

Herşeyi taradım UEFI dahil, hiçbir şey çıkmadı.

Son düzenleme:
Korsan hiçbir şey yoktu.

BIOS'a Update gelmiş onu yapıp format attım birazdan tarama yapacağım.

Her şeyi taradım UEFI dahil, hiçbir şey çıkmadı.

O zaman ESET kullanmaya devam edin. ESET'in gelişmiş tehdit koruması eğer ki bir tehdit varsa bulacaktır.

Ve bir de ESET kurmadan önce Defender mi kullanıyordunuz yoksa başka bir av mi kullanıyordunuz?

Formattan önce BitDefender vardı, sabah formattan sonra direk ESET yükledim.

Tamam dediğim gibi ESET'i kullanmaya devam edin.

Böyle ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. Eğer ki bir sorun meydana gelirse ESET tespit edecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı