Bilgisayar açılırken "WARNING! BIOS Recovery mode has been detected" hatası

Turkish Delight

Hectopat
Makaleler
1
Bilgisayarı açmaya çalıştığımda sinyal yok yazısı çıktı. Kabloları falan tak çıkar yaptım ama olmadı. Birkaç kere yeniden başlattım. En son bir yazı çıktı. Ondan sonra yine hep siyah ekran da kaldı. Sizce nasıl düzeltebilirim?

IMG_20220820_102030.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç kere yeniden başlatınca paniğe sokmuşsun cihazı. BIOS'unu Update yapmalısın sanırım, BIOS dosyasını USB'ye yazmaktan bahsediyor.

Bilgisayarı açmaya çalıştığımda sinyal yok yazısı çıktı. Kabloları falan tak çıkar yaptım ama olmadı. Birkaç kere yeniden başlattım. En son bir yazı çıktı. Ondan sonra yine hep siyah ekran da kaldı. Sizce nasıl düzeltebilirim?

Eki Görüntüle 1491749
BIOS çökmüştür.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benzer bir sorun çözüm aynıdır. Sen senin bilgisayara göre olan BIOS'u indir ve flaşa aktarıp deneyebilirsin

Eki Görüntüle 1491749
Anladigim kadariyla bir USB bellek bulup, FAT32 ile bicimlendirip bahsedilen dosyayi internetten bulup icine atip o USB takiliyken bilgisayari acmaniz gerek.

BIOS çökmüştür.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Benzer bir sorun çözüm aynıdır. Sen senin bilgisayara göre olan BIOS'u indir ve flaşa aktarıp deneyebilirsin

PX570.cap olarak yeniden adlandirmali veya bulmali, o dosya icin arayacak BIOS.

@Recep Baltaş

Anladigim kadariyla bir USB bellek bulup, FAT32 ile bicimlendirip bahsedilen dosyayi internetten bulup icine atip o USB takiliyken bilgisayari acmaniz gerek.

PX570.cap olarak yeniden adlandirmali, o dosya icin arayacak BIOS.
Attığım başka aynı markanın başka modeli için geçerli zaten yöntem aynı olduğu için paylaştım.

Galiba buldum dosyayi:
Bu URL'den ZIP dosyasini indirip cikartin, CAP dosyasi var. Hatada yazan dosya adina donusturup deneyin.

1660983318924.png

PX570P.CAP olarak yeniden adlandirin CAP dosyasini. Sonra FAT32 olarak bicimlendirdiginiz bellege atin, yeniden baslatin.

Galiba buldum dosyayi:
Bu URL'den ZIP dosyasini indirip cikartin, CAP dosyasi var. Hatada yazan dosya adina donusturup deneyin.

Eki Görüntüle 1491777

PX570P.CAP olarak yeniden adlandirin CAP dosyasini. Sonra FAT32 olarak bicimlendirdiginiz bellege atin, yeniden baslatin.
Hocam hiç görüntü gelmiyorki.

Bios pilini çıkaracağım ama ekran kartı var şu an ekran kartını çıkarmaya çalışıyorum. Ama yapamadım. Ekran kartının tam altında bios pili.

BIOS çökmüştür.

Görüntü hiç gelmiyor şuan.

Hocam hiç görüntü gelmiyorki.

Bios pilini çıkaracağım ama ekran kartı var şu an ekran kartını çıkarmaya çalışıyorum. Ama yapamadım. Ekran kartının tam altında bios pili.

Görüntü hiç gelmiyor şuan.
Pili çıkarıp resetlemeyi dene flaşın hazır olsun takarak çalıştır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı