Bilgisayar açılırken Windows gelmiyor

ÖmerFaruk_56

Hectopat
Arkadaşlar selamlar. Bilgisayarı yeni topladım. Kurulumu sorunsuz bir şekilde yaptım. Kurulumu yaptıktan sonra masaüstü geldim. Windows Update'e girip güncellemeleri denetle dedim. Bastıktan birkaç saniye sonra monitörümden görüntü gitti ve sinyal yok yazıp kaldı. Bilgisayar açılırken rahatça BIOS'a falan görebiliyorum. Ancak Gigabyte yazısı gittikten sonra monitörümde görüntü yok diyor ve ekran gelmiyor. Bu arada fanlar falan dönüyor.
Sistemim: Ryzen 3 4300GE, B450M S2H, Ballistix 16 GB DDR4 RAM, Aerocool VX Plus 500, Patriot Burst 120 GB SSD, ASUS VG24Q1r monitör, Windows 10 ISO'sunu ise Media Creation Tool'dan indirdim. Windows 10 sürüm 21h1. bu arada BIOS sürümü en günceli F61C.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selamlar. Bilgisayarı yeni topladım. Kurulumu sorunsuz bir şekilde yaptım. Kurulumu yaptıktan sonra masaüstü geldim. Windows Update'e girip güncellemeleri denetle dedim. Bastıktan birkaç saniye sonra monitörümden görüntü gitti ve sinyal yok yazıp kaldı. Bilgisayar açılırken rahatça BIOS'a falan görebiliyorum. Ancak Gigabyte yazısı gittikten sonra monitörümde görüntü yok diyor ve ekran gelmiyor. Bu arada fanlar falan dönüyor.
Sistemim: Ryzen 3 4300GE, B450M S2H, Ballistix 16 GB DDR4 RAM, Aerocool VX Plus 500, Patriot Burst 120 GB SSD, ASUS VG24Q1r monitör, Windows 10 ISO'sunu ise Media Creation Tool'dan indirdim. Windows 10 sürüm 21h1. bu arada BIOS sürümü en günceli F61C.

Peki bu olduktan sonra çeşitli işlemler yaparak Windows'u yine çalıştırabiliyor musunuz?

Bozuk ekran kartı sürücüsü yüklemiş sanırım.

Eğer çeşitli şeyler yaparak tekrar girebiliyorsa otomatik Boot etmek için seçilen cihaz yanlıştır. Eğer bu şekildeyse çözümü çok kolay.
Vallahi USB'mi takip onarıma bastım arkadaşlar. Şu an bilgisayar açıldı. Herhalde Windows yanlış sürücü yükleyip duruyor.

En kötü güvenli moda girip sıfırlarsın.

Arkadaşlar bu sefer AMD sistesinden WHQL driveri indirdim. Yine ekran gitti.
Anladığım kadarıyla driver yüklediğim zaman ekran gidiyor. PC çalışmaya devam ediyor ama.
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Driver yüklerken anladığım kadarıyla anakart HDMI ile bağlantısını kesiyor. HDMI kablosunu çıkarıp takınca ekran geldi. Herkese teşekkürler.

Arkadaşlar bu sefer AMD sistesinden WHQL driveri indirdim. Yine ekran gitti.
Anladığım kadarıyla driver yüklediğim zaman ekran gidiyor. PC çalışmaya devam ediyor ama.
Arkadaşlar sorunu çözdüm. Driver yüklerken anladığım kadarıyla anakart HDMI ile bağlantısını kesiyor. HDMI kablosunu çıkarıp takınca ekran geldi. Herkese teşekkürler.

Rica ederim. Sevindim sorununun çözülmesine. İyi günler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı