Çözüldü Bilgisayar açılış ekranında kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ3-12100F
Kingston hyperx fury black 16GB - 8GB (24GB)
MSI GAMING GTX 1050Ti 4GB
120 GB WD SSD
1 TB Toshiba HDD
Meslek
Otomotiv teknikeri
RAM
Kingston hyperx fury 2400MHz 2x8 GB CL15
Ekran kartı
Msi gaming gtx 1050Ti
Anakart
Msi H310M PRO-VS PLUS
İşlemci
i3 9100F
Merhaba arkadaşlar, bilgisayar açıkken elektrikler gitti ve hemen ardından tekrar geldi. Bilgisayarı tekrar çalıştırdığımda açılış ekranında kalıyor ve hiçbir şekilde klavye veya mouse çalışmıyor. Arada sırada da yeniden başlattığımda ekrana şöyle bir uyarı geliyor. “cpu or Memory changed” söylediği tuşlara bastığımda beni BIOS ekranına atıyor. Çözümü nedir?

Dosya Ekleri

• 6303C2EF-FB02-40BE-9719-83202A6FE322.jpeg
    129 KB · Görüntüleme: 757
  • D85A57BB-7331-4493-87B6-069821853659.jpeg
    137 KB · Görüntüleme: 568
Çözüm
Öncelikle BIOS sıfırla ve BIOS gir boot sekmesinde Windows'un birinci sırada olduğunda emin ol ve ayarları kaydet çık.
1-RAM slotlara iyice oturduğundan emin ol
2-BIOS'da sıkıntı olabilir
BIOS'u default ayara alıp deneyin.
Boot sıralamasında Windows boot Manager'in olduğuna emin olun.
BIOS pilini çıkarıp taktım ve BIOS sıfırlandı ancak sorun devam ediyor, RAM leri de kontrol ettim tek tek çıkartıp taktım ancak sorun devam etmekte. Şöyle bir şey ekleyeyim: Anakart üzerinde sağ üst köşede 4 adet küçük led ışığı var ve sıralama şu şekilde
1. Led: CPU
2. Led: DRAM
3. Led: VGA
4. Led: Boot
Açılışta VGA ledi yanıyor ekran gelene kadar ve ekran gelince ledler sönüyor.

Ekleme: Sorunu çözdüm, bilgisayarımda 2 adet SSD ve 1 adet HDD mevcut ve SSD lerin bir tanesine windows kurulu diğerinise depolama olarak kullandığım bir SSD idi. Depolama olarak kullandığımın bağlantısını kestiğimde bilgisayar açıldı.

Öncelikle BIOS sıfırla ve BIOS gir boot sekmesinde Windows'un birinci sırada olduğunda emin ol ve ayarları kaydet çık.

BIOS pilini çıkarıp taktım ve BIOS sıfırlandı ancak sorun devam ediyor, RAM leri de kontrol ettim tek tek çıkartıp taktım ancak sorun devam etmekte. Şöyle bir şey ekleyeyim: Anakart üzerinde sağ üst köşede 4 adet küçük led ışığı var ve sıralama şu şekilde
1. Led: CPU
2. Led: DRAM
3. Led: VGA
4. Led: Boot
Açılışta VGA ledi yanıyor ekran gelene kadar ve ekran gelince ledler sönüyor.

Ekleme: Sorunu çözdüm, bilgisayarımda 2 adet SSD ve 1 adet HDD mevcut ve SSD lerin bir tanesine windows kurulu diğerinise depolama olarak kullandığım bir SSD idi. Depolama olarak kullandığımın bağlantısını kestiğimde bilgisayar açıldı.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…