Bilgisayar açılış ekranında kalıyor

holylight1

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar PC reset attım, aç kapa yaptım, F2 del to enter BIOS ekranında kalıyor, BIOS'a da giremiyorum, ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar PC reset attım, aç kapa yaptım, F2 del to enter BIOS ekranında kalıyor, BIOS'a da giremiyorum, ne yapmalıyım?
Elektrikten çıkar, tuşa 5 saniye basılı tut. Kasayı aç, CMOS pilini çıkar, 10'a kadar say, geri tak, çalıştır bakalım, tabi bi'de neden reset attın onu yazarsan güzel olur.

Elektrikten çıkar, tuşa 5 saniye basılı tut. Kasayı aç, CMOS pilini çıkar, 10'a kadar say, geri tak, çalıştır bakalım, tabii Bi'de neden reset attın onu yazarsan güzel olur.

Oyunda FPS çok düşüktü, olmaması gerekiyordu, bir reset atayım dedim. Reis şimdi şöyle bir şey yaptım. SSD ve M.2 var bende sanırım SSD de bir problem var, anlamadım, çıkardım SSD'yi, görsel geldi ve F1 yaptım, ekran dondu, reset attım, 1-2 hata verdi ekran siyah kaldı ama ekran alamadım, bilmiyorum, sorun ne?

Elektrikten çıkar, tuşa 5 saniye basılı tut. Kasayı aç, CMOS pilini çıkar, 10'a kadar say, geri tak, çalıştır bakalım, tabii Bi'de neden reset attın onu yazarsan güzel olur.

Dediğini yaptım ve pili taktım fişi taktim arkadaki PSU aç kapa tuşuna bastım PC direkt açıldı normal mi?

Ama ekran siyah şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunda FPS çok düşüktü, olmaması gerekiyordu, bir reset atayım dedim. Reis şimdi şöyle bir şey yaptım. SSD ve M.2 var bende sanırım SSD de bir problem var, anlamadım, çıkardım SSD'yi, görsel geldi ve F1 yaptım, ekran dondu, reset attım, 1-2 hata verdi ekran siyah kaldı ama ekran alamadım, bilmiyorum, sorun ne?

Dediğini yaptım ve pili taktım fişi taktim arkadaki PSU aç kapa tuşuna bastım PC direkt açıldı normal mi?

Ama ekran siyah şu an.
Öyle onu çıkarayım, şuna reset atayım, buna sıkayım diye gideceksen hiçbir şeyin yok diye düşünsem en azından zengin olman gerek.

FPS düşüklüğünün sebebi resetle çözülmez, sistemi temizlersin, fiziken sistemi temizlersin, tarama yaparsın virüs v.b bir şeyler mi var, termal macun yenilemen gerekiyordur onu yaparsın (ya da götürürsün bilgisayarcıya) ama resetlemezsin. Sen nefesini tutamıyorsun diye elektro şok vermek hoşuna gidecekse su altında 40m derinde, doğru yoldasın.

SSD'de problemi anlamadıysan anlamak için bir sistem taraması, HDTuner programıyla bir tarama v.b yapman gerekiyor - ömrü bitmeye başlamışsa zaten yavaşlama ve çökmelere zemin hazırlar.

Sistem özelliklerini yazman gerek, SSD'de mi M2'de mi sistem kurulu... tüm bu bilgier yoksa muhtemelen sorun buzdolabının kapağındaki 5. yumurtada olabilir diyebiliriz.

İlk iş sizin sistem çökmüş. Onarım yada temiz kurulum yapacaksın sonra oyun sorunlarını inceleyeceğiz.
Hocam benim biosta bir sorun var diye düşünüyorum ama hala çözemedim. Her şeye baktım anlayamıyorum anakart mı problemli. SSD ve M2.SSD nin HD tune 'den testlerini yaptım, pc ye 1.5 2 hafta önce format attım attıgım gibi occt testi yaptım 1 saat boyunca hiç bir hata error vs. çok iyi çalıştı. Son yaptıgım bios güncellemesi sonrası böyle oldu, bu kadar kararsızlaştı

Dosya Ekleri

• bios.png
    bios.png
    1,5 KB · Görüntüleme: 30
Beta sürüm değil, yakında tekrar bir BIOS çıkacak yüksek ihtimal ile. İlk iş BIOS'a girip restore defaults ve sonra save edip. Temizr 24H2 kur. Sonra Win update ile ne varsa yükle. Sürücüleri maneul indir yükle sürücü bulucu vs. kullanma. Sonra geri dönüş yap.

Beta sürüm değil, yakında tekrar bir BIOS çıkacak yüksek ihtimal ile. İlk iş BIOS'a girip restore defaults ve sonra save edip. Temizr 24H2 kur. Sonra Win update ile ne varsa yükle. Sürücüleri maneul indir yükle sürücü bulucu vs. kullanma. Sonra geri dönüş yap.
Hocam armory create otomatik yüklüyor ve anakartın kendisinde sanırım bu uygulama var. Her seferinde bununla kurulum yaptım. Windows 11 pro işletim sistemi bunu 10 a düşürmeli miyim. Ve restore defaults sadece ayarları geri alma degil mi ? bende bir tek expo açık bios ayarlarında

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı